ALEGERI LOCALE – Candidații Partidului Național Liberal au dezvăluit prioritățile de dezvoltare pentru Maramureș

0
1684

CAMPANIE ELECTORALĂ. Ionel Bogdan, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș,  Mircea Cirț, candidatul PNL pentru Primăria Baia Mare, împreună cu candidații la primăriile din jurul municipiului, candidații la Consiliul local și Consiliul Județean au susținut o conferință de presă în care au prezentat obiective strategice din planul pentru Maramureș și sloganul campaniei electorale.

 

„Punem Maramureșul pe roate” este sloganul cu care echipa PNL Maramureș merge în această campanie electorală. Liderul județean al PNL spune că acest slogan are mai multe semnificații „pentru că Maramureșul are patru zone, patru țări foarte importante pentru județul Maramureș, care trebuie să lucreze împreună, să se dezvolte împreună, unitar pentru a avea o dezvoltare sustenabilă pe termen lung.”

 

Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, a criticat modul în care actuala administrație județeană a abandonat județul: „Maramureșul, astăzi, merge din inerție. Maramureșul se dezvoltă din inerție și asta doar datorită privaților care încearcă să dezvolte județul, fără ajutor din partea autorităților județene sau locale. Maramureșul are nevoie de un restart”.

 

Candidatul la președinția Consiliului Județean a prezentat angajamentul său de a aduce în județ 1 miliard de euro. În cadrul acestui plan, Bogdan a menționat drumul expres Baia Mare-Petea, centura municipiului Baia Mare și o infrastructură serioasă pentru județ. „Astăzi sunt în măsură să vă dau o veste bună. Drumul expres Baia Mare-Petea, centura ocolitoare a municipiului Satu Mare și cu centura ocolitoare a municipiului Baia Mare vor avea în primă etapă lansate licitațiile pentru studiile de fezabilitate până în 20 august, iar anul viitor vor fi prinse pe fonduri europene în Programul Operațional pentru Transporturi”, a menționat Ionel Bogdan.

 

Modernizarea aeroportului Maramureș și înființarea unui nou terminal sunt alte obiective cuprinse în Planul lui Ionel Bogdan, iar în urma demersurilor pe care le-a făcut, cererea de finanțare pentru noul terminal va fi depusă până în septembrie 2020. Președintele PNL Maramureș a făcut un apel către actuala conducere județeană să grăbească pasul pentru acest proiect. „De când avem alocarea 2014-2020, Consiliul Județean Maramureș împreună cu Aeroportul nu au fost în stare să depună cererea de finanțare pentru acest terminal. Am discutat cu ministrul Fondurilor Europene și există bani pentru a finanța. Este nevoie doar de un pic de implicare”, a declarat liderul PNL.

 

Alte obiective strategice cuprinse în planul pe care Ionel Bogdan l-a pregătit pentru Maramureș sunt Barajul Runcu și domeniile schiabile de la Borșa și Cavnic-Baia Sprie. Și pentru aceste proiecte au fost menționate sursele de finanțare pentru a putea fi implementate în următoarea perioadă.

 

Referindu-se la municipiul Baia Mare, liderul PNL a vorbit despre nevoia de viziune pentru dezvoltarea acestuia și despre posibilitatea de a fi create mai multe locuri de muncă, mai bine plătite prin crearea unor parcuri industriale în zonă. „Sunt convins că putem dezvolta un prim parc industrial la standarde europene”, a punctat Ionel Bogdan.

 

Mircea Cirț, candidatul pentru Primăria municipiului Baia Mare, a prezentat câteva exemple de bune practici ale altor orașe din regiune. Astfel, acesta a vorbit despre Oradea și administrația Bolojan, care a reușit să fie un exemplu pentru toată România: „În Oradea, primarul Ilie Bolojan a construit până acum trei parcuri industriale funcționale, a atras aproape 400 milioane de euro și a creat mii de locuri de muncă”. Investitori importanți au ales acest oraș datorită managementului performant al edilului bihorean, spune Mircea Cirț.  Totodată, Clujul a fost un alt exemplu de bune practici menționat de Mircea Cirț în ceea ce privește modelul de dezvoltare.

 

De asemenea, candidatul la Primăria Baia Mare a menționat faptul că, deși Regiunea Nord-Vest se situează pe locul doi la numărul de parcuri industriale, municipiul Baia Mare nu a contribuit cu nimic până acum.

 

În ceea ce privește candidatura și obiectivele pe care și le-a setat, Mircea Cirț a menționat faptul că venirea sa în politică a făcut-o din dorința de a face ceva pentru oameni, pentru că orașul are nevoie de infrastructură, de tehnologie, debirocratizare, școli și spitale puse la punct și multe alte altele. „Sunt un om care poate face mai mult pentru comunitate, pentru că știu ce îi trebuie orașului nostru și știu să construiesc. Sunt un manager bun și voi demonstra că voi fi și un excelent primar pentru Baia Mare”,   a declarat liberalul Mircea Cirț.

 

Ionel BOGDAN, președintele PNL Maramureș și secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, este candidatul Partidului Național Liberal în cursa pentru președinția Consiliului Județean Maramureș. Pentru Primăria municipiului Baia Mare, PNL mizează pe Mircea CIRȚ, omul care a reușit să construiască și să aducă la o cifră de zeci de milioane cunoscuta companie de transport ATP Exodus.

 

 

Biroul de presă PNL MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here