ALEGERI LOCALE – Călin Bîndilă, secretar al Primăriei Tăuții Măgherăuș: „Eu sunt Dumnezeu!”

1
2635

MICII DUMNEZEI AI MICILOR SATE URBANIZATE. Călin Ioan Bîndilă (49 de ani), secretar al Primăriei Tăuții Măgherăuș, este președintele Biroului Electoral de Circumscripţie Tăuții Măgherăuș. Șefu’, cum ar veni. Ăl’ de taie și spânzură. Și, în același timp, Dumnezeu. Un Dumnezeu mai mic, e drept, de mediu rural (perceput doar administrativ ca fiind urban), un Dumnezeu autodeclarat, dar, în fond și la urma urmei, un Dumnezeu.

 

Bîndilă, originar din Reghin (un alt orășel ridicat la rang de ditamai municipiu), face parte din pleiada de mici dumnezei ai micilor sate urbanizate din România, cei care fac și desfac alegerile locale. Un interpret al legii – așa mi-a explicat avizarea drept legală a unui document nelegal (concluzie a instanței de judecată), chiar Dumitru Dumuța, pe vremea când era ditamai secretarul județului: „Așa am interpretat eu legea atunci” (când și-a pus parafa de legalitate pe un act nelegal).

 

Fiind un interpret al legii, Bîndilă chiar asta crede despre el: că în „orașu’ lui Toni” el e… Dumnezeu. De ce crede Bîndilă asta? Pentru că veterinarul Anton „Toni” Ardelean, pesedistul care controlează minusculul sat din Maramureș urbanizat cu forcepsul politic, i-a permis lui Bîndilă să se creadă Dumnezeu. Așa că, reghineanul Bîndilă crede și afirmă că el este Dumnezeu.

 

Nu pentru că are “beamveu”, cumpărat în 2011 (adică un junk cu siglă, dar care dă bine la țară), nici pentru că are leafă mare, de bugetar de-al lui Toni primaru’, ci pentru că este de 5 ani (din 1 aprilie 2015, ca o glumă) secretar al orășelului Tăuții Măgherăuș, postură din care este și președintele Biroului Electoral de Circumscripție.

 

Un președinte de partid (Lucian Morar – PMP Maramureș) i-a atras atenția lui Bîndilă, președinte al BEC Tăuții Măgherăuș, că nu a respectat legea la tragerea la sorți care stabilește pozițiile candidaților pe buletinele de vot, somându-l să refacă tragerea la sorți în conformitate cu legea. Nu știu dacă pemepistul Morar avea sau nu dreptate (el a reclamat faptul că alianțe electorale/partide neparlamentare au fost introduse în prima urnă și nu în cea de-a doua, cum prevede legea, fapt care a favorizat poziții mai bune pe buletinele de vot ale acestora), însă reacția micului Dumnezeu Bîndilă a fost aceasta: “Eu sunt Dumnezeu și nu voi face ce spuneți. Sunteți penibil”.

 

De aceea ne-am consumat câteva minute din viață cu un personaj șters, necunoscut: pentru a vă semnala apariția oficială a micilor dumnezei ai alegerilor locale, interpreții legii după (ne)buna lor știință.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. dle primar ardelean in poza din articol faceti reclama la rasa MANGALITA,cu personajul de linga dumneavoastra? in orasul lui tony el e mangalita bun de craciun! dumnezeu a dat ,dumnezeu a luat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here