ALEGERI – Ionel Bogdan (PNL Maramureș): Alegerea primarilor în două tururi aduce democrație și reprezentativitate în comunitățile locale

0
301
Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș

ADVERTORIAL POLITIC. Guvernul Ludovic Orban și-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, răspunzând astfel voinței cetățenilor care în proporție de circa 80 la sută susțin revenirea la modul tradițional de alegere a primarilor, care a funcționat până în 2012.

 

PNL a militat constant pentru consolidarea democrației, iar prin angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi Guvernul Orban arată că este gata să își pună mandatul pe masa parlamentului pentru realizarea acestui obiectiv.

 

Revenirea la alegerea primarilor în două tururi răspunde voinței majorității cetățenilor de a avea un vot reprezentativ și primari cu legitimitate. În vreme ce PSD vrea să consolideze feudele baronilor pesediști, PNL consideră că cetățenii au dreptul de a decide destinele comunității în care locuiesc.

 

Alegerea primarilor într-un singur tur a permis ca în multe localități o minoritate să decidă în locul majorității, o practică nedemocratică, reclamată frecvent de români. Astfel, la alegerile din 2016, 30% dintre primari au fost aleși cu votul a mai puțin de jumătate dintre cetățenii care s-au prezentat la urne, lucru care a afectat legitimitatea acestor primari.

 

Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, consideră că: ,,Alegerea primarilor în două tururi de scrutin reprezintă revenirea la normalitate, la un sistem democratic susținut și apreciat de către cetățeni. Le-am promis românilor că vom reveni la votul în două tururi la alegerile locale și ne ținem promisiunea făcută. Depunerea unei moțiuni de cenzură de către PSD, după angajarea răspunderii guvernului pe alegerea primarilor în două tururi, reprezintă o sfidare a voinței cetățenilor și o încercare disperată de conservare a puterii baronilor partidului din teritoriu”.

 

Biroul de presă PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here