ALEGERI – Dragoș Tudorache, președinte executiv PLUS: „Oferta noastră politică se bazează, în primul rând, pe eliminarera corupției din primării”

0
298

ADVERTORIAL ELECTORAL. Joi, 16 septembrie, în Parcul Mara din centrul municipiului Baia Mare a avut loc o conferință de presă susținută de europarlamentarul Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS.

 

Dragoș Tudorache este licențiat în Drept la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași. Timp de cinci ani, până în 2002, a fost judecător la Judecătoria Galați, iar ulterior activitatea sa profesională a fost strâns legată de instituții internaționale și europene (Comisia Europeană, ONU, OSCE). În 2015, s-a întors în România pentru a face parte din Guvernul Cioloș. A fost numit șef al Cancelariei prim ministrului, apoi ministru interimar al Comunicațiilor și ministru de Interne. În prezent, Dragoș Tudorache este europarlamentar USR PLUS.

 

„Actuala clasă politică și-a arătat limitele și neputința”

 

Prezent la eveniment, Florin Barbur, președintele PLUS Maramureș, a firmat că “actuala clasă politică și-a arătat limitele și neputința. Am încrederea și curajul să vin astăzi în fața dvs., alături de colegii mei din USR și PLUS, și să vă spunem că noi nu suntem la fel ca vechea clasă politică. Ne-am asumat responsabilitatea, în urmă cu doi ani, de a construi o alternativă la actuala clasă politică. Am demonstrat, la alegerile europarlamentare de anul trecut, că merităm încrederea dvs. Cu votul pe care ni l-ați acordat, am trimis în Parlamentul European opt europarlamentari USR PLUS, a căror activitate eficientă are în vedere interesul României”.

 

„Vom sprijini comunitățile locale să atragă fonduri europene”

 

Unul dintre acești europarlamentari este și Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, prezent ieri în Baia Mare. Cu acest prilej, acesta a declarat: „Maramureșenii au fost binecuvântați cu o țară minunată, cu un tărâm frumos. Din păcate, maramureșenii nu au fost binecuvântați, în ultimii 30 de ani, cu o clasă politică care să-i reprezinte cu cinste, care să muncească pentru ei. Iar rezultatele le vedeți zi de zi. Nu de puține ori v-ați distrus mașinile în gropile unei infrastructuri precare, pe care ei, politicienii, nu au avut nici un interes să o repare.

 

Tinerii maramureșeni au plecat la Cluj, în Spania, în Italia, în Germania, în Marea Britanie. De ce? Pentru că aici, în Maramureș, nu li s-a dat șansa să prospere, să aibă o carieră profesională și standardul de viață dorit.

 

Oferta noastră politică are în vedere chestiuni simple, dar necesare. În primul rând, vrem să scoatem hoția din țară. Am candidat sub acest slogan la alegerile europarlamentare, dar el este la fel de valabil și astăzi. De aceea, oferta noastră politică se bazează în primul rând pe eliminarera corupției din primării, din consiliile locale, din Consiliul Județean. De ce e important acest lucru? Pentru că numai astfel putem să cheltuim banul public în mod curat, cinstit și responsabil. Cu o astfel de administrație curată puteți rezolva muntele de gunoi pe care l-am văzut la marginea orașului Baia Mare. Cu astfel de politicieni și cu o astfel de ofertă puteți rezolva problema digitalizării administrației locale.

 

A doua promisiune ține de proiectele pe care le avem pentru fiecare localitate în parte și pentru întreg județul Maramureș.

 

În al treilea rând, oferta noastră politică se construiește pe candidații noștri, care sunt altfel decât cei pe care i-ați avut în ultimii 30 de ani. Sunt peste 16.000 de oameni din USR și din PLUS, la nivelul întregii țări, care au făcut un pas înainte la aceste alegeri locale și și-au asumat candidatura pentru binele comunității în care trăiesc. Împreună cu ei vom construi o altfel de administrație locală. Iar noi, europarlamentarii USR PLUS ne luăm angajamentul față de ei să îi sprijinim în a atrage fonduri europene, atât de importante pentru proiectele locale”.

 

„Suntem singurii care nu am făcut blat cu PSD”

 

La rândul său, Vlad Duruș, candidatul Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean Maramureș, a afirmat: „O spun cu toată convingerea: în județul Maramureș, la nivelul administrației județene și locale, Alianța USR PLUS este alternativa la guvernare. Noi, candidații, avem susținerea oamenilor competenți din USR PLUS și avem susținerea celor care contează la nivel european.

 

În schimb, trebuie să constatăm că nu avem susținerea lui Liviu Dragnea, așa cum o au competitorii noștri. Nu noi l-am făcut pe Liviu Dragnea ambasador onorific al județului Maramureș. Dar noi avem datoria să spălăm această rușine.

 

Am dovedit că, până acum, am făcut o politică fără compromisuri. Suntem singurii care nu am făcut blat cu PSD-ul. Ne vom menține aceeași verticalitate și după 27 septembrie. Vom iniția lucrări publice la prețuri corecte, date în urma unor licitații publice corecte, nu pe cumetrii politice sau de familie”.

 

„Ne vom asigura că în Baia Mare se respectă legea”

 

În intervenția sa, Dan Ivan, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Baia Mare, a completat: „Avem cel mai coerent program de guvernare locală pe care l-a prezentat o formațiune politică în această campanie. Am atins toate domeniile de interes pentru băimăreni. Programul USR PLUS se centrează pe patru piloni principali.

 

În primul rând, avem nevoie de o Constituție a orașului Baia Mare. Adică de un Plan Urbanistic General. Acest Plan trebuie să conțină liniile de dezvoltare coerentă ale unei localități. Baia Mare nu mai are un PUG de zece ani și este primul lucru pe care îl vom repara după 27 septembrie!

 

Și dezvoltarea economică a municipiului este unul dintre principalele noastre proiecte. Suntem singurul municipiu reședință de județ din nord-vestul țării care nu a dezvoltat un parc industrial, ceea ce este inadmisibil!

 

Un al treilea proiect se referă la dezvoltarea sistemului de educație din Baia Mare. Vom dota și renova toate instituțiile de învățământ din oraș și vom înființa instituții noi.

 

Un al patrulea punct are în vedere siguranța cetățeanului și respectarea legii în Baia Mare. Vom organiza un Centru Unic de Monitorizare Video la nivelul Poliției Locale, pentru a reda siguranța cetățeanului și pentru a ne asigura că în Baia Mare se respectă legea”.

 

„Nu ne este teamă să afirmăm că vom construi școli noi”

 

Măndița Baias, candidat al Alianței USR PLUS la Consiliul Județean, a declarat: „Prioritatea pe care ne-o asumăm este accesul la educație pentru toți copiii, în condiții de siguranță. De asemenea, ne propunem să dezvoltăm infrastructura școlară a județului Maramureș. Nu ne este teamă să afirmăm că vom construi școli noi, iar pe investitorii privați îi vom încuraja să construiască grădinițe. Vrem să eliminăm elementul politic din școală și să reorganizăm Inspectoratul Școlar, astfel încât acesta să fie consultant pentru profesori și nu diriguitor”.

 

Cadidații USR PLUS sunt oameni profesioniști, care au renunțat la carierele lor în domeniul privat ca să facă bine pentru Baia Mare și pentru Maramureș. Pentru a-și putea pune în aplicare proiectele atât de necesare nouă tuturor, ei au nevoie de susținere și în cabina de vot. Oferă-le șansa de a elimina corupția din instituțiile publice din Maramureș! Alege schimbarea vechii clase politice! Votează USR PLUS în 27 septembrie!

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS) – filiala Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here