ALEGERI – Desemnarea președintelui Biroului Electoral Județean Maramureș pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019

0
302

TRAGERE LA SORȚI. Vineri, 6 septembrie 2019, ora 10.00, la Palatul Justiției din Baia Mare, are loc tragerea la sorți președintelui și locțiitorului Biroului Electoral Județean care va fi înființat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru președintele României, a anunțat președintele Tribunalului Maramureș, judecător Nicolae Stamate Tămășan.

 

Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale 2019 a fost constituit duminică, 1 septembrie 2019, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (Adina Georgeta Nicolae – președinte, Nina Ecaterina Grigoraș – locțiitor, Elisabeta Roșu, Adrian Remus Ghiculescu, Simona Cîrnaru). Termenul de depunere al candidaturilor este 22 septembrie, ora 24.00. Fiecare candidat trebuie să strângă cel puţin 200.000 de semnături.

 

Campania electorală începe în 12 octombrie. Alegerile pentru președintele României vor avea loc în 10 noiembrie 2019. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a vota, plus votul prin corespondență.

 

În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește 50% + 1 din voturi, al doilea tur de scrutin va avea loc în 24 noiembrie 2019. Ultimele alegeri prezidențiale au avut loc în anul 2014, fiind câștigate de Klaus Iohannis cu 54,43% din voturi – a fost învestit în funcția de președinte al României în 21 decembrie 2014.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here