ALEGERI – Data alegerilor locale parţiale a fost stabilită: în Baia Mare, Baia Sprie şi Ulmeni, alegeri pentru funcţiile de primar

12
1115

STABILIRE. Data alegerilor locale parţiale (care survin în urma faptului că unii primari renunţă la mandat, fiind aleşi ca parlamentari şi vacantând, în acest fel, postul) este decisă de Guvern, însă decizia este una eminamente politică.

 

Recent, la Sinaia, Comitetului Executiv al PSD a decis data la care se vor organiza alegerile locale parţiale din acest an. Sigur, e vorba despre o recomandare care va fi făcută colegilor de partid care fac parte din Guvern, însă este greu de crezut că nu se va ţine seama de ea.

 

Alegerile locale parţiale, la nivelul întregii ţări, simultan în toate localităţile cu primari interimari, se vor desfăşura în vară, data recomandată Guvernului de conducerea PSD fiind 11 iunie.

 

În Maramureş, trei localităţi funcţionează cu primari interimari: Baia Mare (unde primarul ales Cătălin Cherecheş a fost suspendat imediat după depunerea jurământului, el fiind trimis în judecată de DNA pentru infracţiuni de corupţie), Baia Sprie (unde primarul ales Dorin Paşca a fost suspendat din funcţie pentru conflict de interese, după o sentinţă definitivă în urma unui proces cu ANI) şi Ulmeni (unde primarul ales Lucian Morar a optat pentru funcţia de consilier judeţean – ulterior fiind ales vicepreşedinte al forului administrativ).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

12 COMENTARII

  1. Va grabiti degeaba, in Baia Mare nu se vor putea organiza alegeri anticipate, decat daca Chereches renunta la mandat. Adica niciodata.
    Iar pentru grabitii care inca mai cred ca Tagarlas va fi vreodata primar: nu va fi desemnat de PNL sa candideze, el a fost sacrificat doar in lupta cu Chereches. Iar daca cumva ar merge tot pe mana lui, va pierde cu gratie.
    Viitorul primar baimarean nu va fi dintre cei care au mai candidat pentru aceasta functie.

    • Buna provocarea… sincer vorbind, este un politician cu priza la mase prin charisma sa, cotat cu incredere si seriozitate, fata de alti participanti-pierzatori…, are si isi propune obiective, fiind o ambitioasa…. iar participarea la parlamentare a fost un bun exercitiu si s-a vazut rezultatul, chiar fara prea mult tam-tam electoral a obtinut un scor redutabil; miza pentru primaria bm va fi mare, dar eu sunt sigur de victoria sa – fara indoiala, daca participa! – si, o asigur de votul meu… 🙂

  2. Ce ziceți bămăreni, îi dați o şansă lui CristianȚâgârlaş de data aceasta? Pare foarte implicat în funcția actuală, cea de vice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here