ALEGERI 2024 – Dan Ivan: „Masa caldă” în toate școlile maramureșene până în 2030

0
123

ELECTORAL. Programul „Masa caldă” implementat într-un număr mic de școli din țară, dar s-a dovedit a fi o inițiativă foarte bună care a adus un plus de siguranță în alimentația copiilor care au încetat să mai meargă cu pachetul la școală, în schimb, primind bani de buzunar și folosindu-i pentru dulciuri sau alte tipuri de mâncare nesănătoasă.

 

În plus, pentru școlarii din mediul rural, și în special pentru familiile cu venituri modeste, care în unele cazuri nu își permit să lase copiii să meargă la școală, este ca o binecuvântare, pentru că au certitudinea că pe lângă educație, copiii primesc o masă caldă și hrănitoare, aceasta fiind, în unele cazuri, singura masă caldă din ziua respectivă. Astfel, se participă activ la menținerea copiilor în școli și la oprirea abandonului școlar, ba mai mult, este un mod prin care sunt chiar atrași unii copii să vină la școală.

 

Dacă pentru mulți copii masa caldă este ceva banal, pentru unii este o binecuvântare și un mijloc prin care aceștia pot avea o viață normală, cu acces la învățătură dar și la hrană. Astfel, pentru unii copii, școala a devenit a doua casă.

 

Având în vedere aceste beneficii ale programului „Masa caldă”, candidatul Alianței Dreapta Unită USR-PMP la președinția Consiliului Județean Maramureș, senatorul Dan Ivan, își propune în programul său ca până în 2030 toate școlile din Maramureș să aibă implementat acest program.

 

Prezența în școli a unui număr cât mai mare de copii ar prezenta un beneficiu imens pentru comunitatea județeană, având în vedere faptul că aceștia sunt viitorul nostru, iar cel mai bine pentru orice comunitate este ca viitorul să aibă copii educați în sistemul de învățământ care să le ofere posibilitatea de a-și depăși condiția și de a ajunge cât mai sus. Sunt foarte multe povești fericite ale copiilor cărora le-au fost oferite condiții pentru a studia și au făcut performanță, dorindu-și să profite la maxim de șansa care le-a fost oferită.

 

Acest material a fost comandat de Uniunea Salvați România parte a alianței electorale ”Alianța Dreapta Unită USR-PMP”, produs de SC APELLA SRL, cod mandatar financiar 21240009

 

Sursa foto: edupedu.ro



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here