AGRICULTURA MARAMUREȘULUI – Cereri pentru subvenții pentru 150.000 de hectare de teren agricol, adică jumătate din suprafața agricolă

0
280

OFICIAL. În 9 iulie s-a finalizat campania de depunere a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2020, a informat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). În județul Maramureș, au fost depuse 33.878 cereri pentru obținerea subvențiilor, acestea fiind aferente unei suprafețe care totalizează aproape 150.000 de hectare de teren agricol (exact: 149.284,11 de hectare).

 

Dacă la nivelul numeric al solicitanților, Maramureș s-a situat pe locul 4 în clasamentul național (după Suceava, Bihor și Dolj), numărul fermierilor maramureșeni care au depus cereri pentru primirea subvențiilor pe anul 2020 reprezentând 4,08% din totalul cererilor depuse la nivel național, în privința suprafețelor, cele 150.000 de hectare pentru care se solicită subvenții reprezintă doar 1,51% din cele aproape 9,9 milioane de hectare de teren agricol pentru care s-au depus cereri de subvenții la nivel național.

 

În contextul în care suprafața agricolă a Maramureșului depășește 300.000 de hectare, cererile de ajutor financiar au fost depuse doar pe aproape jumătate, ceea ce înseamnă că restul suprafețelor nu sunt eligibile și că procesul de comasare a micilor suprafețe de teren pentru creșterea rentabilității economice (implicit și pentru accesarea subvențiilor) este departe de a fi finalizat.

 

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here