AFINITATE PENTRU CONDAMNAȚI – Gheorghe Stan, primarul din Săpânţa, demis în 2014 de prefectul PSD în urma condamnării sale, s-a înscris în PSD

0
1898
Gabriel Zetea și Gheorghe Stan
Gabriel Zetea și Gheorghe Stan

RACOLARE. După alianța cu primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, președintele PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, a mai făcut o achiziție de marcă: un primar (unul dintre puținii pe care nu și i-a adăugat, din postura de președinte al Consiliului Județean, în colecția de Pokemoni administrativi). E primarul din Săpânța, Gheorghe Stan, condamnat în 2014 la un an de închisoare cu suspendare.

 

Sub bannerul cu trandafiri roșii, Stan a recitat-o pe aia cu „Mă bucur să am parteneri corecţi şi implicaţi, alături de care voi reuşi să implementez toate proiectele de care comuna Săpânţa are nevoie. Totodată, mă bucur că am fost primit cu atâta căldură de prietenii mei, la sediul PSD Maramureş şi sunt convins că, împreună, vom face tot ce este necesar pentru ca Săpânţa să simtă dezvoltarea economică susţinută consecvent de Guvernul PSD-ALDE”. Bine el n-a zis așa, că pentru Stan consecvent e un neologism neinclus în vocabularul curent, dar așa au zis scribii de la la PSD Maramureș c-a zis, drept pentru care așa consemnăm.

 

Revenind însă la declarația lui Stan, bănuiesc că atunci când a pomenit de “prietenii săi din PSD” nu s-a referit și la pesedistul Anton Rohian, cel care în 2014, din postura de prefect, l-a destituit pe Stan din funcția de primar al comunei Săpânța, după ce acesta a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare de Judecatoria Turda (pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, după ce dreptul de a conduce i-a fost suspendat).

 

Un scurt remember: Stan e primarul ăla care a fost prins de polițiști în județul Sălaj conducând fără permis și a mințit, susținând că la volan se afla pasagerul din dreapta, care era viceprimarul său, Gheorghe Pop. Ulterior, după destituirea lui Stan, fostul viceprimar Pop a fost numit primar interimar, dar la scurt timp a fost destituit și el, fiind condamnat pentru fals în declarații (pentru că a susținut, în apărarea lui Stan, că el se afla la volan).

 

Și o subliniere privind procesul mincinoșilor din administrația publică din Săpânța: fostul primar Stan s-a agățat cu dinții de scaun, deși a recunoscut ulterior că el se afla la volan și avea permisul suspendat, atacând sentința la Curtea de Apel, iar apoi ordinul de prefect prin care era destituit din funcție în instanța de contencios administrativ. De ce? Să-și prelungească șederea în funcția de Întâistătător al localității cu cruci vesele. Sigur, la alegerile din 2016 a câștigat din nou funcția în dauna pesedistului Nicolae Dorel Codrea, susținut de Zetea împotriva lui Stan, care atunci era rău, iar acum e bun pentru cel  care conduce PSD Maramureș.

 

Alegerile din 2016, însă, s-au desfășurat în contextul în care Stan avea o decizie de incompatibilitate (din 28 aprilie 2015), ANI constatând că după ce acesta a fost ales primar, în 2012, a uitat să se retragă din propriul PFA, încălcând legea (161/2003). Dar Stan n-are nicio teamă, a contestat decizia ANI, procesul fiind pe rol (nefinalizat), de pe vremea dinozaurilor.

 

Oricum, legislația făcută de politruci în privința incompatibilităților are atâtea lacune, că până se dă sentința, omul a scăpat de perioada de interdicție de a fi ales (3 ani), deci e inutilă (în aceeași situați sunt Vasile Coman – primarul PSD din Vișeu de Sus -, sau fostul viceprimar PSD, acum consilier local PSD, Vasile Ciorei din Repedea).

 

Revenind la trecerea sa în PSD, fapt consemnat pe site-ul public al partidului condus de Liviu Dragnea, Gheorghe Stan (47 de ani, abolvent al Liceului Agroindustrial Negrești Oaș și al Facultății de Drept Administrativ, susține el) a anunțat că va susţine, logic, lista PSD la alegerile europarlamentare, însă nu numai el, ci și toți cei din comunitatea pe care o reprezintă. De parcă are voturile săpânțenilor în buzunarul de la chimir. Asta am vrut să sublinez: Zetea și PSD și-au mai încorporat în oastea social-democrată dragnistă încă un om integru, adică un mincinos condamnat definitiv, prezentat ca fiind “harnic, devotat şi destoinic”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here