AFACERI CU SĂRĂCIA- Un discret milionar băimărean, lider autoritar pe piața amanetului din România: cifră de afaceri de 30 de milioane de euro

0
6625

STRATEGIE. Sărăcia cuiva este bogația altcuiva – știți spusa poporului, da? Așa și cu amanetul, un biznis care se dezvoltă mai ales în perioadele de criză economică, de sărăcie – în perioada 2008 (începutul ultimei crize economice mondiale) și 2016, afacerile celor mai mari cinci lanțuri de case de amanet din țară au crescut de 100 de ori, de la 25 de milioane de lei la 250 de milioane de lei. Iar în acest joc economic ignorat de mulți, dar care se joacă pe sume semnificative, milionarul băimărean Viorel Gheorghe Cozma (42 de ani) este lider național autoritar pe piața amanetului din România, dezvoltând în ultimii 14 ani o rețea de peste 100 de case de amanet în 26 de județe.

 

Cozma s-a născut în Baia Mare, domiciliază în cartierul Valea Roșie și administrează afacerea lanțului de case de amanet BSG pe care le deține în proprietatea firmei Bertus – în acționariatul firmei apare și un alt maramureșean, sigheteanul Nicolae Romeo Rotarescu (39 de ani), însă acesta are o participație de doar 1%. Averea sa este estimată la peste 10 milioane de euro.

 

Băimăreanul și-a dezvoltat mereu afacerea, dublându-și cifra de afaceri în ultimii patru ani – de pildă, în 2013 a avut o cifră de afaceri de 69 de milioane de lei, iar în 2016, de 132 de milioane de lei (echivalentul a 30 de milioane de euro). Sediul central al grupului de agenții BSG este în Baia Mare, iar firma lui Cozma are acum peste 400 de angajați.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here