AFACEREA „GONFLAREA” – S-au alocat banii pentru bazinul descoperit din Baia Mare și acesta se redeschide: înainte de exaltare, povestea gonflării sumei

3
1642

REPARAȚII. Construit în urmă cu 36 de ani (în 1983), bazinul descoperit cu dimensiuni olimpice (50 de metri lungime) de lângă Bazinul Olimpic Gheorghe Demeca din Baia Mare, își trăiește cel de-al șaptelea an de moarte clinică. Ultimul an în care a funcționat e vara lui 2012, apoi s-a pus lacătul și… gata.

 

S-a închis pentru că fundul bazinului devenise un ciur, spun administratorii din acea vreme (statul, prin Direcția Județeană pentru Tineret și Sport), și se pierdeau peste 6.000 de metri cubi de apă pe lună. Fiind un bun al statului, iar oamenii statului fiind cei mai proști administratori ai bunurilor acestei țări, timp de 7 ani a fost lăsat în paragină, pentru ca daunele să se acutizeze, iar reparațiile să coste mai mult. Bani risipiți din pușculița națiunii.

 

Inițial, în octombrie 2009, municipalitatea l-a cerut ministerului în patrimoniu, pentru a putea face investiția în reabilitare. Statul a zis nu. Bazinul a rămas închis, an după an, degradându-se în fața tuturor, aproape de centrul orașului.

 

Să vorbim despre bani

 

Inclus (cu o valoare de inventar de vreo 929.000 de lei) în patrimoniul nou-creatului Complex Sportiv Național „Lascăr Pană”, entitate subordonată direct Ministerului Tineretului și Sportului, bazinul descoperit a primit recent o infuzie de “adrenalină financiară” de 2,7 milioane de lei, “bani necesari lucrărilor de reparații”. Numai că în iulie 2013, șeful de atunci al DJTS Maramureș, Corneliu Săvoiu, spunea că suma necesară reparațiilor este de… 250.000 de lei, pentru exactitatea istorică “2,5 miliarde de lei vechi” – în 2013, la 9 ani de la denominarea leului, Săvoiu exprima tot sume în ROL, ca un veritabil comunist anacronic.

 

La cinci ani de la declarația lui Săvoiu, care atesta faptul că pentru redeschiderea bazinului descoperit e nevoie de reparații în cuantum de 250.000 de lei (plângându-se că MTS nu alocă acești bani), ministerul zice că repară bazinul cu o sumă de peste 10 ori mai mare. Oricâte plăci de faianță ar mai fi căzut în cei cinci ani, saltul de la 250.000 de lei la 2,7 milioane de lei este suspect. Și am ținut să consemnăm asta, înainte de a reacționa ca aplaudacii de serviciu care au înghițit comunicatul electoral plătit din bani publici cum că, uraaa!, s-au alocat banii și bazinul va fi reparat.

 

Cert este că oficialii bugetari ai administrației județene au recitat public că, alocându-se banii, bazinul descoperit se va deschide în această vară. Să nu aplaudăm, totuși, ca pinguinii, să ne gândim puțintel la bani (că-s din pușculița statului) și să mai așteptăm și concretizarea lucrării. În fond, e un bun al statului, iar oamenii statului, spuneam (cu argumentele de rigoare), sunt cei mai proști/nepăsători administratori ai acestora.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Ar trebui sa și reactualizeze pagina de internet, cu numărul de telefon de contact, numărul afișat este demult istorie ???
    Mai ales ca au program cu public și măcar din respect pentru contribuabili.

  2. Sa spunem si cine sunt acum sefi la complexul de rahat. Prima mare investitie la sala sporturilor,doua benere si trei boxe la care se intelege ….cat de prosti sunt si ei si conducerea orasului,are o valoare fara numar. Ba,da sunt obdelosi rau!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here