AFACEREA “EXTINCTORUL” – 7 percheziții în Maramureș, după ce polițiștii mureșeni au descoperit o firmă de mentenanță fictivă a extinctoarelor

0
1522

PENAL. Joi, 15 aprilie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş au demarat perchezițiile într-un dosar penal care vizează o firmă din București care făcea mentenanța extinctoarelor și hidranților în 28 de județe și Capitală. Firma în cauză ar fi Fire & Rescue Services SRL, înregistrată cu sediul în Sectorul 3 al Capitalei și administrată de Gheorghe Tomescu (care este și asociat unic).

 

Împreună cu Direcția Generală Anticorupție Mureş, polițiști și luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din București și cele 28 de județe (Mureş, Arad, Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Timiş, Teleorman şi Vâlcea) și cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române au fost efectuate 218 percheziţii domiciliare. Dintre acestea, 7 percheziții au avut loc în Maramureș.

 

Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi vizează infracțiunile de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

 

Conform cercetărilor polițiștilor mureșeni, începând din 2019 o firmă din Bucureşti a avut numeroase contracte cu instituţii publice şi private de interes naţional (spitale, şcoli, unităţi militare, penitenciare, sedii ale unor instituţii publice, staţii de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice şi nucleare, combinat chimic etc.), care vizau activităţi de luptă împotriva incendiilor şi de prevenire a acestora.

 

Conform contractelor, firma avea obligaţia să presteze servicii de mentenanţă (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecţie (extinctoare, hidranţi). Aceste servicii s-au realizat fictiv, nefiind verificată funcționarea echipamentelor, ci doar se înlocuiau sigilii și etichete de conformitate şi de valabilitate. De asemenea, pentru maximizarea profitului şi evitarea taxelor, administratorul firmei nu a înregistrat toate veniturile realizate.

 

Vali STOICA



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here