UPDATE 2 – ACŢIUNE – Descindere în forţă a „mascaţilor” la secţia de mecanici de la Urbis, unde se fabricau arme artizanale

3
1336

POLIŢIA. În această dimineaţă, ofiţeri de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, însoţiţi de „mascaţi” (angajaţi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – SAS) au descins în forţă la secţia de mecanici trolee a SC Urbis SA, instituţie din subordinea Primăriei Baia Mare.

 

Conform surselor 2mnews, unul sau mai mulţi angajaţi sunt implicaţi în fabricarea ilegală, chiar în atelierele societăţii publice de transport în comun, a unor arme artizanale. Vom reveni cu detalii.

 

UPDATE. 17.03.2017, ora 09.45. Informaţia  fost confirmată din surse oficiale. În acest moment, poliţiştii sunt la faţa locului. În urma percheziţiilor, au fost descoperite într-una dintre anexele societăţii Urbis (secţia mecanici pentru troleibuze) „arme neletale de provenienţă artizanală şi mai multe cartuşe pentru acestea”.

 

UPDATE 2. 17.03.2017, ora 18.00. Aşa cum 2mnews va anunţat în premieră, chiar în timpul desfăşurării acţiunii, în această dimineaţă, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi angajaţi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – SAS („mascaţi”) au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare. Un mecanic al SC Urbis SA, societatea de transport în comun, băimărean în vârstă de 51 de ani, este cercetat într-un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

În urma percheziţiilor au fost ridicate o armă letală cu glonţ, o armă neletală cu gaze, 82 cartuşe cu glonţ, peste 200 cartuşe neletale, nouă cartuşe percutate, un dispozitiv pentru împlântat bolţuri cu peste 600 capse aferente. Bunurile erau deţinute nelegal şi vor fi supuse expertizării.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

 1. Interesant e faptul ca URBIS incaseaza subventie de la bugetul local al Municipiului Baia Mare.
  Pe cale de consecinta logica si nobila activitate de armurier era sustinuta cu o cota parte din bani publici.
  Ma intreb, ca un om din interior, cum se face ca Rapidu care se pretinde a fi cel mai bine pregatit ofiter din judet sa nu fi stiut pana acum ca in unitatea pe care o manageriaza se fabrica arme letale si se depoziteaza munitie de razboi ?
  Noua celor de aici ne e mila de colegul nostru.Sper ca va fi sincer cu anchetatorii.Speram ca la ancheta va fi chemat si acest Speedy Fucker care pe langa ca nu pricepe nimic din transportul in comun se vede ca nici n-a vizitat niciodata firma pe care o conduce.
  Ca sa nu ne trezim saptamana viitoare ca in sediul Urbis functioneaza si un bar de noapte clandestin rugam conducerea Primariei si consiliul de administratie sa efectueze si o ancheta proprie.

  Va rugam! AJUTOR!
  Vorbiti si cu angajatii!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here