ACŢIUNE – Controale pentru salubrizarea cursurilor de apă, şanţurilor şi rigoleleor în Maramureş

0
257

CONTROL. Începând de marţi, 21 martie, şi până în 7 aprilie, în Maramureş va avea loc o acţiune concertată a celor de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA), Garda Forestieră şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) pentru verificarea salubrizării cursurilor de apă, şanțurilor şi rigolelor din toate localităţile din judeţ. Acţiunea este motivată de obligativitatea autorităţilor locale de a menţine funcţionale secţiunile de scurgere a apelor mari.

 

Controlul nu e opinant, programul acţiunii fiind transmis tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgeţă. Se va verifica respectarea măsurilor dispuse la controalele anterioare, respectarea legilor privind deşeurile şi gospodărirea localităţilor, salubrizarea cursurilor de apă şi a malurilor, întreţinerea rigolelor, podurilor şi podețelor, gestionarea deşeurilor menajere şi industriale, modalităţile de prevenire a poluării cursurilor de apă cu deșeuri menajere, precum şi a obturării şanțurilor şi rigolelor cu astfel de gunoaie – încă se mai aruncă în albiile râurilor deşeuri (inclusiv lemnoase).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here