ACHIZIȚIE – Administrația publică din Seini cumpără două autobuze electrice și o stație de încărcare, din fonduri europene: preț estimat, circa 2 milioane de lei

0
1911

AUTOBUZE – SEINI. Administrația publică din orașul maramureșean Seini a introdus în licitație publică un contract de achiziție a două autobuze electrice și o stație de încărcare fixă, estimând că va plăti aproape 2 milioane de lei (exact: 1.935.937,55 lei, sumă care include TVA), cea mai mare parte a banilor provenind din fonduri europene nerambursabile.

 

Administrația orașului Seiniul a obținut finanțare pentru un proiect care vizează “reducerea emisiilor de carbon prin crearea unei infrastructuri prietenoase cu natura (eco-friendly)”, achiziția autobuzelor fiind o parte din acest proiect, care mai include reabilitarea/modernizarea rețelei stradale (care presupune și crearea unui sistem de bike sharing – închiriere de bicilete) și edificarea unui depou (pentru cele autobuze).

 

Cele două autobuze electrice pe care vrea să le cumpere Seiniul trebuie să aibă, printre alte caracteristici tehnice, o capacitate de stocare a energiei electrice (baterii) de 56 kWh și o autonomie de deplasare de 110 km. Contractantul va trebui să livreze autobuzele și să monteze stația de încărcare în cel mult un an de la emiterea ordinului de furnizare.

 

Ofertele sunt așteptate până la 14 martie 2022, iar contractul va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai scăzut.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here