ABUZ – Primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, a dat ordin ca înștiințările firmei Drusal să nu fie înregistrate, iar plicurile cu confirmare de primire să fie refuzate

0
4005
Cătălin Cherecheș

INFRACȚIUNE – PRIMAR. Această scriere este despre un evident abuz în serviciu comis de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Practic, un mizilic, “doar” o infracțiune sancționată de Codul Penal cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. Să vedem…

 

Din ordinul primarului Cherecheș, Primăria Baia Mare, care nu e un PFA în nume propriu, ci o instituție publică de coordonare a administrației locale, refuză să mai primească orice corespondență de la operatorul de salubritate Drusal SA. Practic, atât la încercarea de depunere directă la Registratura Primăriei Baia Mare, cât și atunci când acestea sunt trimise prin poștă cu confirmare de primire, înștiințările, adresele, facturile chiar emise de firma care prestează serviciul public de colectare și transport al deșeurilor menajere din municipiu sunt refuzate/returnate la expeditor.

 

Ca pe orice tarla din Lumea a III-a și în Baia Mare, urbe în care primarul Chercheș nu a confiscat doar Primăria, ci întreg orașul, ordinele sale sunt respectate cu sfințenie/frică de subordonați, chiar dacă aceștia sunt conștienți că girează o infracțiune.

 

Reacția, una de copil supărat că nu se joacă nimeni cu el, care-și ia jucăriile și pleacă de la locul de joacă, e inutil să fie explicată: dacă refuzi facturile nu înseamnă că nu le mai plătești, ci că le plătești cu penalități, așa cum de altfel le plătește Primăria Baia Mare și nu vi se spune, pentru că nu dă bine electoral. Plătim tot, doar pentru că suntem rău-platnici, plătim mai mult. Iar vinovatul principal este primarul Cherecheș, cel care, în pofida datoriilor imense pe care le are Primăria Băii Mari, a inițiat acum un proiect prin care timp de două zile să cheltuie din banii orașului 420.000 de lei pentru spectacole cu Smiley și cântăreți de muzică populară. Smile :), dacă n-ar fi din banii tuturor cetățenilor.

 

Am semnalat public acest fapt (doar cu două dovezi vizuale edificatoare – deținem mai multe), pentru a ajunge și oficial acolo unde sunt plătiți din bani publici cei care sancționează (sau ar trebui să sancționeze) astfel de abuzuri.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here