ABUZ ÎN FUNCȚIE – Nesimțirea inculpatului Cătălin Cherecheș și a subordonaților săi nu are limite

0
1165

COMUNICAT. Se întâmplă în Baia Mare, orașul confundat de primarul inculpat pentru fapte de corupție Cătălin Cherecheș ca fiind propria sa feudă: aviz eliberat în 4 aprilie 2018, valabil pentru o perioadă de doar 30 de zile, cu termen de aplicare din 27 aprilie 2018! 30 de zile din care șapte sunt pierdute din start. Și acesta este doar unul dintre avizele necesare, cel final, de la comisia de arhitectură și estetică urbană așteptând cuminte pe birou, de o săptămână, semnătura d-nei arhitect șef Izabela Morth.

 

Povestea unui aviz

 

USR Maramureș sprijină inițiativa civică “Fără penali în funcții publice”, având ca scop strângerea de semnături pentru modificarea Constituției în sensul interzicerii ocupării de funcții publice celor care au condamnări definitive pentru fapte săvârșite cu intenție.

 

Solicitare aviz (click pentru a mări)

Pentru a facilita acest demers am depus în 13 martie 2018, la Primăria Baia Mare, o solicitare de amplasare a unui pavilion pe domeniul public, loc în care cetățenii băimăreni să poată să vină și să semneze această inițiativă cetățenească. După aproape trei săptămâni am fost informați că acel pavilion reprezintă un mijloc de publicitate și că ne supunem normelor autorizării și amplasării mijloacelor de publicitate.

 

Chiar dacă nu suntem de acord cu această decizie a administrației locale, campania de semnături supunându-se prevederilor Legii 189/1999 fiind o activitate fără scop lucrativ, am inițiat depunerea documentelor solicitate: cereri emitere avize, planuri de încadrare în zonă, planșe etc.

 

 

 

După ce am depus toate documentele solicitate, inclusiv avizul obținut de la Poliția Municipiului Baia Mare – Serviciul Circulație, am fost anunțați telefonic ieri, 3 mai 2018, că putem ridica avizul Comisiei de Sistematizare a Circulației din cadrul Primăriei Baia Mare și că avizul Comisiei de Arhitectură și Estetică Urbană este pe biroul d-nei Morth, așteptând semnătura finală. De asemenea, ni s-a comunicat și faptul că pentru cererea de amplasare a unui pavilion în Parcul Municipal avem nevoie și de un aviz de la “Comisia de Adunări Publice”, aviz care nu există menționat în HCL 164/2014, aceasta fiind în mod evident o solicitare abuzivă a administrației locale.

 

Administrația inculpatului Cherecheș folosește toate pârghiile birocratice pentru a împiedica desfășurarea în bune condiții a acestei campanii de strângere de semnături.

 

Facem apel la toți cetățenii Băii Mari care își doresc reinstaurarea unei situații de normalitate în această țară, să ne sprijine cu semnarea inițiativei civice ”Fără Penali în funcții publice”.

 

Dan Ivan, președinte USR Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here