A CEDAT – Zetea l-a dat afară din PSD pe primarul Petruț, ce presupune asta

1
2297
Vladimir Petruț și Gabriel Zetea

EXCLUDERE. Președintele PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, a cedat și a făcut ceea ce își dorea primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț: l-a dat afară din partid. Mai mult, a dizolvat organizația PSD Cavnic, controlată în totalitate de Petruț, și l-a numit la conducere pe cel pe care l-a destituit când l-a adus în partid pe primarul din Cavnic. E un fel de ciorbă reîncălzită, marca băiatului din fostul cătun Viile Apei, cel devenit comunist după ce comunismul a murit.

 

Hopa-Mitică

 

În urmă cu patru ani, în 2015, primarul și președintele PSD Cavnic, Alexandru Dragoș, a demisionat din funcții, și Zetea l-a numit ca președinte al filialei orășenești pe Marcel Ilieș și ca președinte executiv pe Marcel Sitar, ambii erau consilieri locali PSD la acel moment.

 

Înaintea campaniei pentru locale din 2016, Zetea, surescitat că l-a cooptat în partid pe Petruț (care la acea dată era primar interimar), dizolvă Biroul Politic al PSD Cavnic și îl numește președinte pe acesta. În 22 februarie 2019, același Zetea dizolvă Biroul Politic al PSD Cavnic și îl numește președinte pe același Ilieș (de profesie pădurar), pe care l-a destituit pentru a-l pune la conducerea filialei pe Petruț.

 

Ultimele contre din postura de pesediști

 

„Am fost exclus din PSD Maramureș, în lipsă. Am aflat de pe Facebook. Tot în acest fel am aflat că Zetea a dizolvat și organizația PSD Cavnic și l-a repus în funcție pe Ilieș, fostul președinte îndepărtat din funcție de același Zetea. O să contest această decizie la forurile statutare. M-au exclus pentru că au zis că, spunând adevărul despre Dragnea, aduc deservicii partidului. Dar eu spun adevărul despre condamnatul penal Liviu Dragnea și deserviciile de imagine pe care acesta le aduce partidului de mai bine de un an…”, a declarat Petruț pentru 2mnews.

 

Argumentul lui Petruț e logic: de un an îi face troacă de porci pe cei din conducerea PSD, criticând menținerea acestora în funcții. Inclusiv pe Zetea l-a sancționat pentru servilismul acestuia față de Dragnea, dar poate că Zetea nu s-a ciupit decât vineri, 22 februarie, la intrarea în weekend, și a văzut că totuși nu visează și că ceea ce se-ntâmplă e real.

 

În tot acest timp, Zetea însuși a adus grave deservicii PSD, dându-i lui Petruț posibilitatea să critice vehement din postură de primar PSD. Până la urmă a cedat. Sigur, motivația reală a excluderii doar în acest moment e alta, însă scenariul creat de Zetea pentru menținerea sa în funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș (și bazat și pe Petruț – pe care, într-un exces de inconștiență politică, l-a numit “cel mai slab primar din județ”, omițând că astfel jignește chiar partidul pe care-l conduce, Petruț fiind pesedist) este unul care se va întoarce împotriva sa.

 

Concluzie despre trădare

 

Ce o să se întâmple? Nimic. Petruț o să câștige Primăria indiferent de la ce partid va candida, iar Zetea o să simtă pe pielea lui plata anului în care s-a încăpățânat să-l țină pe Petruț în partid, în pofida sfaturilor pesediștilor din conducere. Sigur, tot pe pielea lui va simți și trădarea, în campania din 2020. Dar cu asta e obișnuit. O are în ADN, doar și-a trădat propriul naș, pe Victor Ponta, în disputa cu Daddy.

 

În rest, așteptăm concretizarea în vreun fel benefic societății maramureșene a declarațiilor de corupție făcute de Zetea și de Petruț, fiecare spunând că celălalt e corupt. Poate amorțita instituție a autosesizării se va trezi măcar acum și vom afla de abilitații statului care dintre cei doi a avut dreptate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Cu acest gest politic PSD va pierde toate marile orase ale Maramuresului.
    Finalitatea acestui act denota faptul ca Zetea este un foarte slab negociator ,un presedunte departat de parlamentari si lipsit de credibilitate in fata primarilor PSD,primari cu experienta ,oameni seriosi .Acest presedinte trebuie schimbat urgent pentru stabilitatea organizartiilor locale si a celei judetene.Timpul nu mai are rabdare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here