A CÂȘTIGAT – Tânărul deputat Brian Cristian a fost ales președinte al USR PLUS Baia Mare

0
1438
Brian Cristian

ALEGERI – USR BAIA MARE. În vederea Congresului de alegeri a conducerii naționale a USR, care va avea loc în toamna acestui an și care vine după fuziunea oficială a celor doi aliați tradiționali USR și PLUS, în filiale se organizează conferințe de alegeri pentru stabilirea unor conduceri unitare.

 

Sâmbătă, 19 iunie 2021, cea mai mare filială locală din județul Maramureș, cea din municipiul Baia Mare, și-a ales conducerea (duminică, 20 iunie, și în cursul săptămânii viitoare se vor alege conducerile și în celelalte filiale din județ, urmând ca duminica viitoare, în 27 iunie 2021, să fie organizată conferința județeană de alegeri a conducerii USR Maramureș, una care va da un nou președinte al filialei județene, în contextul în care președintele în funcție, senatorul Dan Ivan, nu își va depune candidatura pentru un nou mandat).

 

234 de membri ai USR și PLUS din Baia Mare și-au exprimat sâmbătă opțiunea de vot pentru funcția de președinte al filialei USR Baia Mare, în cursa pentru șefia filialei înscriindu-se Andrei Nagy (din fostul USR) și Brian Cristian (din fostul PLUS). În urma numărării voturilor valabil exprimate, încheiată în noaptea trecută, noul președinte al USR Baia Mare este tânărul deputat Brian Cristian, care l-a învins pe Andrei Nagy cu 146 de voturi la 88 de voturi.

 

Brian Cristian are 31 de ani, a fost ales consilier local din partea alianței USR – PLUS la alegerile locale din septembrie 2020, iar apoi deputat, la alegerile din noiembrie 2020, funcție pe care o ocupă în acest moment în Parlamentul României (face parte din comisiile parlamentare pentru Învăţământ și pentru Tineret şi Sport).

Este absolvent al Colegiului Naţional „Gheorghe Șincai” din Baia Mare (2009), al Facultății de Istorie şi Filosofie a Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (2012), al Masteratului în Comunicare politică la Facultatea de Știinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a Universității Babeş-Bolyai (2015) și a altor studii postuniversitare (în Tehnologii, sisteme şi aplicaţii pentru eActivităţi – eBusiness și Consiliere în materie de guvernanță și politici). Este implicat de mai mulți ani în acțiuni/strategii de voluntariat (a fost desemnat “Voluntarul anului 2019”).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here