7 DINTR-O LOVITURĂ – Minaur învinge categoric la Bacău: victorie a băimărenilor la 7 goluri diferență

0
304

HANDBAL MASCULIN – LIGA NAȚIONALĂ. Miercuri, 2 februarie 2022, în Sala Sporturilor din Bacău, în meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii naționale de handbal masculin, CSM Bacău a pierdut, cu 28-35 (12-15), cu Minaur Baia Mare. Partida, care a opus echipele de pe locul 9 (CSM Bacău) vs. locul 5 (Minaur Baia Mare), a fost arbitrată de cuplul Ionuț Cazan (Constanța) & Gesur Suliman (București).

 

În pofida pozițiilor  din clasament, gazdele, care au jucat primul meci oficial din acest an, vizau nu doar revanșa după meciul din tur (când Minaur s-a impus cu 30-28), ci și o reabilitare în fața propriilor suporteri, băcăuanii pierzând ultimele două meciuri. Pe băimăreni nu îi aștepta un meci ușor și pentru că partidele cu băcăuanii au fost mereu echilibrate (în ultimele 5 meciuri, Minaur a câștigat de 3 ori, un meci a fost egal, iar un meci s-a încheiat cu victoria băcăuanilor: chiar la Baia Mare, în ediția precedentă).

 

În echilibru a început și partida de miercuri seara. După ce băimărenii s-au desprins la 3 goluri (min. 11, 4-7), cele două echipe au mers cap la cap, la egalitate pe tabela de marcaj, până spre finalul primei reprize, în minutul 27 Minaur reușind din nou desprinderea la 3 goluri (12-15), dar în ultimele 30 de secunde golul lui Iordachi (cel mai prolific băcăuan în prima repriză, cu 4 goluri marcate) a dus cele două echipe la cabine cu scorul 13-15 (6 dintre golurile Minaurului fiind înscrise de Căbuț, revenit la forma din sezonul trecut).

 

Repriza a doua, începută de băimăreni cu 2 goluri în avantaj, a început la fel, în echilibru perfect, croații Stefan Vujić (Minaur) și Teo Čorić (CSM Bacău) înscriind primele goluri. Apoi Minaur înscrie de două ori în 20 de secunde (Căbuț și Buguleț), se duce la 14-18, dar băcăuanii, profitând și de eliminarea lui Buzle revin, revin și refac diferența de 3 goluri (min. 34, 16-19).

 

Minaur însă apasă pedala de accelerație în ultima treime a reprizei (ca și în prima repriză) și intră în ultima jumătate a reprizei cu 7 goluri în avantaj (min. 45, 20-27). Gazdele nu capotează și dubla lui Bujor readuce CSM Bacău în joc, dar Minaur nu poate decât să câștige detașat acest meci, așa că Vujic, Buzle, Buguleț, Căbuț, Kotrc, Da Silva și Nagy păstrează diferența până la final: 28-35.

 

Pentru Minaur au marcat: Căbuț (8 goluri), Vujic și Buzle (câte 6 goluri), Nagy (4 goluri), Buguleț și Da Silva (câte 3 goluri), Cip și Kotrc (câte 2 goluri), Bera (1 gol). De la gazde s-au remarcat Iordachi (7 goluri), Bujor (6 goluri) și Rotaru (4 goluri). În urma victoriei, Minaur a urcat pe locul 4 (cu amendamentul că nu s-au disputat toate meciurile etapei).

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here