7 DINTR-O LOVITURĂ – Fotbal Feminin Baia Mare a pierdut, previzibil, la Târgu Mureș, după ce a încasat încă 7 (goluri): mai sunt două meciuri și se termină calvarul

0
264

LIGA I – FOTBAL FEMININ. Duminică, 14 mai 2023, pe terenul Academiei de Sport Mureșul din Complexul Weekend din Târgu Mureș, în meci contând pentru etapa a 8-a a play-out-ului Ligii I de fotbal feminin, ACS Târgu Mureș 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898 a câștigat, cu 7-1 (2-0), partida cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Cristian Moldoveanu din Sfântu Gheorghe, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 2 (Târgu Mureș) și 4 (Baia Mare).

 

Târgumureșencele (fosta Ladies Târgu Mureș), cu cea mai bună apărare din play-out (doar 3 goluri primite) și o singură înfrângere în cele 7 meciuri disputate în turneul codașelor, au pornit cu prima șansă într-un play-out care nu mai are nicio miză (se cunosc ambele echipe retrogradate, până și matematic, Fair Play Joc Cinstit București și Universitatea Galați – există probabilitatea ca măcar una să continue în Liga I feminină, ca-n fiecare an din acest simulacru competițional fără nicio valoare sportivă externă).

 

În meciul tur din play-out, la Baia Mare, târgumureșencele s-au impus cu 2-0 (26 martie 2023), iar în ultimul meci direct la Târgu Mureș, în sezonul regular, băimărencele au câștigat cu 1-0 (20 noiembrie 2022). Astăzi, cu o echipă cu joc fluctuant, băimărencele nu au avut nicio șansă, cedând la scor întâlnirea de pe terenul unde joacă “piticii” din Târgu Mureș și echipa locală de Liga a III-a (pe un teren sintetic, lângă ștrandul urbei).

 

La pauză, situația nu părea tocmai dramatică, gazdele conducând doar cu 2-0 (goluri marcate în min. 23 și min. 36), însă în repriza secundă băimărencele au reușit să reducă din handicap (min. 60), dând senzația unui oarecare echilibru. Apoi însă, târgumurencele s-au dezlănțuit marcând în 19 minute 5 goluri în fața unei echipe groggy (în minutele 69, 74, 83, 86 și 88), dintre care ultimele 3 goluri într-un interval de doar 5 minute, desăvârșind o (nouă) rușine pentru formația din Baia Mare: 7-1, scor final.

 

În urma înfrângerii, băimărencele rămân cu 16 puncte, pe ultimul loc care asigură menținerea în Liga I (4 din play-out), iar în etapa următoare, penultima, în 21 mai, de la ora 11.00, joacă ultimul meci pe teren propriu din actuala ediție a campionatului, cu AFC Universitatea Galați, echipă retrogradată matematic, cu doar 5 puncte acumulate în 19 meciuri, dar cu goluri încasate în play-out mai puține decât echipa din Baia Mare. Apoi mai este o ultimă etapă (în 28 mai) și am scăpat și noi (să comentăm prestații de acest gen) și jucătoarele (de corvoada de a practica acest sport).

 

* Foto generică (meciul din turul play-out: Fotbal Feminin Baia Mare – ACS Târgu Mureș 1898)

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here