6-4, CA LA TEATRU – Echipa de fotbal feminin din Baia Mare a pierdut și la retrogradata Fair Play și încheie campionatul pe locul 9

1
276

LIGA I FOTBAL FEMININ. Sâmbătă, 27 mai 2023, la Baza Sportivă Samurcași din Crevedia, în meci contând pentru etapa a 10-a a play-out-ului Ligii I de fotbal feminin, AFC Fair Play Joc Cinstit București a câștigat, cu 6-4 (3-0), partida cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Meciul, arbitrat de o brigadă feminină care a avut-o la centru pe Andreea Ene, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 5 (Fair Play) și 3 (Fotbal Feminin).

 

Partida, pentru ambele echipe ultima din actuala ediție de campionat, s-a disputat în prologul etapei, însă nu a avut nicio miză, gazdele fiind retrogradate, iar oaspetele salvate de la retrogradare (și de la corvoada practicării acestui sport). În turul play-out-ului, în 23 aprilie 2023, băimărencele s-au impus pe teren propriu cu 3-1 (1-1), de această dată victoria revenindu-le bucureștencelor retrogradate, care și-au luat rămas bun de la Liga I cu o victorie de consolare, e drept, obținută în dauna altei echipe foarte slabe ale campionatului (Fotbal Feminin Baia Mare).

 

După o primă repriză dominată categoric de bucureștence, care au intrat la vestiare cu scor de forfait (3-0) – cu goluri marcate în minutele 11, 38 și 42 -, în a doua repriză băimărencele au încercat o revenire și chiar au reușit-o parțial, reușind să egaleze în primul sfert de oră (!), marcând 3 goluri consecutive în interval de 8 minute (minutele 51, 54 și 59).

 

Remontada a fost doar parțială, durând foarte puțin, respectiv… 4 minute. Pentru că, la fel ca în orice meci de curtea școlii, gazdele au revenit și ele cu 3 goluri consecutive marcate în doar… 5 minute (min. 63, 66 și 68). Spre finalul jocului, băimărencele reușesc încă un gol (min. 89), prin care reduc și din diferență și din rușinea de a fi învinsă, din nou, de o retrogradată: 6-4 (3-0).

 

Băimărencele încheie această ediție de campionat în genunchi, pe locul 3 în grupa de play-out (echivalentă cu locul 9 din 12 echipe). Din cele 20 de meciuri jucate în acest sezon în Liga I (11 meciuri în sezonul regular și 9 în play-out), băimărencele au câștigat 6 meciuri (din care 1 la masa verde), au terminat la egalitate 1 meci și au pierdut 13 partide. Golaveraj… 24-71. Adică au marcat, în medie, 1,2 goluri/meci și au primit 3,55 goluri/meci. În fine, au rămas în Liga I și până la toamnă au scăpat de calvarul de presta un sport pe care nu-l stăpânesc.

 

* Foto arhivă: @Fotbal Feminin Baia Mare (Fotbal Feminin Baia Mare – Fair Play București, 23 aprilie 2023)

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here