6-4, CA LA TEATRU – Echipa de fotbal feminin din Baia Mare a pierdut și la retrogradata Fair Play și încheie campionatul pe locul 9

0
194

LIGA I FOTBAL FEMININ. Sâmbătă, 27 mai 2023, la Baza Sportivă Samurcași din Crevedia, în meci contând pentru etapa a 10-a a play-out-ului Ligii I de fotbal feminin, AFC Fair Play Joc Cinstit București a câștigat, cu 6-4 (3-0), partida cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Meciul, arbitrat de o brigadă feminină care a avut-o la centru pe Andreea Ene, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 5 (Fair Play) și 3 (Fotbal Feminin).

 

Partida, pentru ambele echipe ultima din actuala ediție de campionat, s-a disputat în prologul etapei, însă nu a avut nicio miză, gazdele fiind retrogradate, iar oaspetele salvate de la retrogradare (și de la corvoada practicării acestui sport). În turul play-out-ului, în 23 aprilie 2023, băimărencele s-au impus pe teren propriu cu 3-1 (1-1), de această dată victoria revenindu-le bucureștencelor retrogradate, care și-au luat rămas bun de la Liga I cu o victorie de consolare, e drept, obținută în dauna altei echipe foarte slabe ale campionatului (Fotbal Feminin Baia Mare).

 

După o primă repriză dominată categoric de bucureștence, care au intrat la vestiare cu scor de forfait (3-0) – cu goluri marcate în minutele 11, 38 și 42 -, în a doua repriză băimărencele au încercat o revenire și chiar au reușit-o parțial, reușind să egaleze în primul sfert de oră (!), marcând 3 goluri consecutive în interval de 8 minute (minutele 51, 54 și 59).

 

Remontada a fost doar parțială, durând foarte puțin, respectiv… 4 minute. Pentru că, la fel ca în orice meci de curtea școlii, gazdele au revenit și ele cu 3 goluri consecutive marcate în doar… 5 minute (min. 63, 66 și 68). Spre finalul jocului, băimărencele reușesc încă un gol (min. 89), prin care reduc și din diferență și din rușinea de a fi învinsă, din nou, de o retrogradată: 6-4 (3-0).

 

Băimărencele încheie această ediție de campionat în genunchi, pe locul 3 în grupa de play-out (echivalentă cu locul 9 din 12 echipe). Din cele 20 de meciuri jucate în acest sezon în Liga I (11 meciuri în sezonul regular și 9 în play-out), băimărencele au câștigat 6 meciuri (din care 1 la masa verde), au terminat la egalitate 1 meci și au pierdut 13 partide. Golaveraj… 24-71. Adică au marcat, în medie, 1,2 goluri/meci și au primit 3,55 goluri/meci. În fine, au rămas în Liga I și până la toamnă au scăpat de calvarul de presta un sport pe care nu-l stăpânesc.

 

* Foto arhivă: @Fotbal Feminin Baia Mare (Fotbal Feminin Baia Mare – Fair Play București, 23 aprilie 2023)

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here