3,5 MILIOANE DE EURO – Cu o finanțare nerambursabilă semnificativă, Ministerul Sănătății demarează și în Maramureș un program de depistarea precoce și tratare a tuberculozei

0
207

TUBERCULOZĂ. Cu finanțare nerambursabilă de 3,5 milioane de euro din Fondul Global (The Global Fund), Ministerul Sănătății demarează în Maramureș și alte 10 județe (Botoşani, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui) un program de depistarea precoce și tratarea cazurilor de tuberculoză („Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”). În România se înregistrează cele mai multe cazuri de tuberculoză din Uniunea Europeană.

 

Programul este destinat persoanelor de peste 18 ani cu factori de risc pentru tuberculoză şi se va realiza în comunităţi la risc, prin echipe mobile organizate şi coordonate de către direcţiile judeţene de sănătate publică. Persoanele depistate ca fiind suspecte de tuberculoză vor fi trimise la dispensarele de pneumoftiziologie teritoriale şi vor beneficia de tratament şi drepturile prevăzute de legislaţie, indiferent de naţionalitate sau de statutul de asigurat.

 

Depistarea precoce reduce transmiterea tuberculozei în gospodărie, la locul de muncă, la şcoală sau mediu comunitar. Prin realizarea acestui proiect, cresc şansele de vindecare ale pacienţilor şi scade probabilitatea de a suferi complicaţii sau sechele ale tuberculozei, implicit consecinţele sociale şi economice asociate acesteia, a comunicat Ministerul Sănătății.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here