2MNEWS, PRONOSTIC CORECT – Consiliul Local a respins proiectul prin care Baia Mare urma să cumpere un teren supraevaluat de la Mircea Dolha

0
1489
Mircea Dolha și Cătălin Cherecheș

FAPT. Așa cum 2mnews a pronosticat public încă din 28 aprilie (detalii AICI), forul deliberativ al municipiului Baia Mare (Consiliul Local) a respins proiectul promovat de primarul Cătălin Cherecheș prin care orașul urma să cumpere cu suma de 780.000 de lei, de la fostul primar interimar Mircea Dolha, un teren supraevaluat.

 

În ședința ordinară a Consiliului Local Baia Mare din 30 aprilie, din cei 23 de consilieri locali prezenți, proiectul a fost respins pentru că a întrunit doar 12 voturi pentru – 1 vot a fost împotrivă și 9 consilieri s-au abținut (un consilier nu a votat).

 

Vă reamintim că terenul respectiv, de 0,8 hectare, se află pe strada Iazului, în imediata apropiere a Adăpostului de câini, pe tăpșanul din spatele magazinului Dedeman, spre ieșirea din oraș. Terenul era “gol”, pârloagă, fără edificii, iar prețul negociat de comisia Primăriei Baia Mare cu reprezentantul lui Dolha a fost de aproape 160.000 de euro (exact: 159.936 de euro cu tot cu TVA), adică 779.000 de lei (plus taxele de transfer a proprietății) pentru un teren de 84 de ari.

 

Conform evaluatorilor consultați în această speță de 2mnews, în zonă prețul terenului este de 6-10 euro/mp (adică undeva la cel mult 84.000 de euro).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here