2MNEWS A AVUT DREPTATE – Simulacrul de concurs s-a încheiat: Oros (PNL), noul manager al Spitalului Județean de Urgență, “meritocrația” PNL a învins

1
2848

ALTĂ FAPTĂ COMISĂ CU PREMEDITARE. Așa cum 2mnews a anunțat încă din 30 septembrie 2021 (aveți detalii AICI), cu o săptămână înainte de desfășurarea concursului pentru funcția de manager al celui mai mare spital din județul Maramureș, Spitalul Județean de Urgență „Dr.Constantin Opriş” din Baia Mare, sigheteanul Alexandru Oros (PNL, până acum manager interimar, desemnat pe perioadă temporară) a fost desemnat câștigător.

 

Notele

 

Pentru cei extrem de ocupați și deloc interesați de detalii, concluzia concursului (notele) obținute de cei 4 candidați înscriși: Alexandru Oros – 8,94, dr. Rareș Pop – 8,83, Tănase Ion Filip – 7,30, Mădălina Câmpean – 7,20. Vă mărturisesc că am anticipat corect și clasamentul final, cu 7 zile înaintea concursului, și dacă aveam timp (că n-avem nicicând) anticipam și notele. Deci, maurul (comisia de exeminare) și-a făcut datoria, cu obediența celui slab și dator în fața Puterii (PNL Maramureș, reprezentat de Ionel Bogdan).

 

E bine (pentru ei, pentru PNL Maramureș), a ieșit cine trebuia, o să fie puțin deranj zilele acestea (o să scrie presa – cea neobedientă în fața unui insignifiant contract de publicitate), cel puțin un candidat va contesta concursul (sigur, dacă doriți o anticipare, o consemnăm acum, ca de fiecare dată acesta fiind cea corectă: fără sorți de izbândă) și, peste câteva zile totul va reintra în anormalitatea trăită-n România de alaltăieri, de ieri și de azi, iar the great winner va rămâne acolo unde și-a negociat politic: la conducerea celui mai mare spital din Maramureș. E trist? Da. Se poate face ceva? Da. Se va face ceva? Nu. Comentariile de pe Facebook nu se pun, sunt insignifiante.

 

Concursul”, detalii

 

Din nefericire, am avut dreptate, din nou, fapt care nu ne obosește și nici nu ne-ncântă, dimpotrivă. De-a lungul anilor, 2mnews a anticipat corect numeroase (peste 15!) numiri în funcția de șefi de instituții a unor agreați de politicianul aflat la conducerea administrației (pesedistul Zetea a fost, de departe, campion în acest sens, el reușind performanța să-și pună chiar și tânărul cumnat în funcția de director al Agenției Județene pentru Protecția Mediului – e drept, acesta a fost schimbat, de la nivel central, după apariția articolului care avea acest subiect).

 

Și în acest caz, al concursului pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență, obediența politică a membrilor comisiei de examinare, formată dintr-un fost milițian/polițist și actual consilier județean (Ioan Cheudan, aruncat în funcția de președinte al comisiei, pe considerent că este și președintele Consiliului de Administrație al spitalului), cea numită interimar de președintele CJ Maramureș în funcția de administrator public al județului (Claudia Maria Breban – prezența acesteia în comisia de examinare este, de altfel, ilegală, pentru că nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege, nefiind nici manager de spital cu minim 3 ani experiență, nici cadru didactic univeristar specializat în management sau sănătate publică)

 

Cei trei (doi subordonați administrativ ai președintelui CJ Maramureș, Ionel Bogdan – i-am numit pe Cheudan și Breban – și managerul unui spital orășenesc) s-au metamorfozat în specialiști și au opinat în privința proiectelor prezentate de doi medici (unul director al Direcției de Sănătate Publică, celălalt fost șef al Centrului Medical MAI Maramureș), un economist-evaluator servicii de sănătate și juristul câștigător (la fel de drept, fost manager al spitalului din Sighetu Marmației).

 

După cum v-am anunțat, unul dintre concurenți va contesta (chiar astăzi, estimăm) rezultatele concursului pe considerent că a fost punctat de persoane care nu au pregătire în managementul sanitar/medical. O să îi respingă contestația, clară ca lumina zile, mimând că-i deja pe-nserate, continuând să încalce legea, pentru că pot, pentru că cei plătiți de stat din banii noștri să vegheze și să sancționeze derapajele acestea au și ei obediența și obligațiile-n cârca politică.

 

Să nu uitați… Atât.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here