TRANZACȚIA – Cum a devenit Nicolae Ghirasin unicul proprietar al Herodot Grup, operatorul de salubritate din Maramureșul voievodal

0
1229

SALUBRITATE. Nicolae Ghirasin (64 de ani) a devenit unicul proprietar al Herodot Grup, operatorul de salubritate din Maramureșul voievodal, după ce a cumpărat anul trecut 50% din părțile sociale deținute de asociatul său, Anton Ernst (62 de ani). Cei doi erau asociați încă din 2001, de la înființarea firmei (în fază incipentă, Ghirasin și Ernst aveau câte 35% din părțile sociale ale societății, 30% din firmă fiind în proprietatea lui Katona Nándor (ieșit din firmă în martie 2003, când Ghirasin și Ernst au dobândit câte 50% din părțile sociale – Katona a devenit proprietarul/cel care controlează firmei de salubritate Salubris SA, societate cu cifră de afaceri de 38 de milioane de lei/an).

 

Inițial, obiectul principal de activitate al firmei era de comerţ cu autovehicule, după exit-ul lui Katona din 2003 acesta fiind modificat în colectarea și tratarea reziduurilor și firma deschizând punctul de lucru din Sighetu Marmației și începând prestarea de servicii de salubrizare în zona Maramureșului voievodal. Ghirasin și Ernst au controlat firma Herodot timp de 20 de ani, până în urmă cu un an, când, la 6 aprilie 2021, Ernst se retage din firmă, Ghirasin cumpărându-i părțile sociale și devenind unic asociat și administrator unic.

 

La circa 8 luni înainte de exit-ul lui Ernst, la 12 august 2020, cei doi asociați au decis divizarea firmei Herodot Grup, urmând ca o firmă nou-creată (Herodot Ecologic SRL, cu același acționariat: Ghirasin 50%, Ernst 50%) să se ocupe exclusiv de salubritatea stradală și una de salubritatea menajeră (Herodot Grup SRL), considerând că activitățile necesită organizări și resurse diferite.

 

Divizarea presupunea împărțirea între cele două firme a bazei materiale, salariaților și contractelor. Proiectul de divizare chiar a fost înaintat în Monitorul Oficial, însă nu a mai fost pus în practică și, cu ocazia ieșirii din firmă a lui Ernst a fost anulat.

 

În 2020, Herodot Grup (care este a doua cea mai mare firmă de salubritate din Maramureș, după Drusal SA) a avut o cifră de afaceri de aproape 10,7 milioane de lei (cea mai mare din istoria economică a firmei) și un profit net de 1,7 milioane de lei, obținut cu 93 de angajați – în fiecare din ultimii 8 ani, Herodot a obținut profituri nete de peste 1 milion de lei/an. Ghirasin mai are investiții în domeniul imobiliar (în special din Baia Mare).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here