1 DECEMBRIE – Concertul extraordinar din Piața Revoluției din Baia Mare, urmărit de mii de maramureșeni

0
689

EVENIMENT. Miercuri, 1 decembrie 2021, în Piața Revoluției din Baia Mare, începând cu ora 14.00, Ziua Națională a României a fost celebrată printr-un concert extraordinar de folclor și cântece patriotice susținut de orchestra și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, Fanfara Municipiului Baia Mare, precum și de profesorii și elevii Școlii Populare de Artă din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș.

 

Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Maramureș (prin Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș) în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare, a fost urmărit de mii de maramureșeni.

 

Concertul a fost susținut de artiști care reprezintă provinciile istorice ale României, la reușita spectacolului, prezentat de Marilena Florescu și Andrei Ansary, contribuind artiștii Ionuț și Doinița Dolănescu, Lavinia Goste și Marius Zorilă, Viorica Macovei, Călin Brăteanu și Taraful Obcina, Adriana Irimieș, Petrică Mureșan, Georgiana Marina, Diana Cârlig și Ionuț Bledea, Dumitru Dobrican, Florentina și Petre Giurgi alături de Taraful Tradițional „Poenile Izei”, Alexandru Pop, Voichita Nemeș Andreica, Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, Andreea Ghițiu, Natalia Cozma, Silvia Timiș, Florin Gherman, Bianca Latis, Ionuț Teudan, Denis Cupșe, Gabriela Ardusătan, Andreea Cozneac, Monica Sandor, Livia Neag, Ghița Breban, Sonia Rațiu, Ionuț Uivaroș și Mariana Cușner, precum și orchestra și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” și Fanfara Municipale Baia Mare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here