ZILELE MARAMUREȘULUI – „Haida, hai în Maramureș”: peste 360.000 de lei din „pușculița” județului, pentru organizarea evenimentului

0
1363

DEVOALARE. În weekendul 17-19 mai, cel de dinaintea pelerinajului la urnele electorale pentru europarlamentare, maramureșenii și vreo 200 de invitați din țară și străinătate pot să participe la cea de-a V-a ediție a Zilelor Maramureșului “Haida, hai în Maramureș”, manifestare inventată în 2014 de fostul președinte al Consiliului Județean Zamfir Flore Ciceu și continuată cu elan proletar de actualul șef al executivului județean, Gabriel Valer Zetea.

 

Sifonarea banilor voștri

 

Banii, căci despre ei este vorba în această scriere, vin și în acest an direct din pușculița secătuită a județului, finanțarea fiind făcută exclusiv din bugetul județean: peste 75.000 de euro + TVA sunt repartizați în acest an (estimarea celor de la CJ Maramureș fiind că pentru organizarea evenimentului se pot aloca 360.400 de lei + TVA), ceva mai puțin decât în 2018 (461.000 de lei, suma totală fiind disimulată în bugetele mai multor instituții publice din subordinea CJ și fundații), dar de peste două ori mai mult decât în 2017 (150.000 de lei).

 

În hârtia aia numită „Expunere de motive”, obligatorie la dosar pentru epurarea banilor publici, se consemnează poetic-proletcultist că evenimentul inventat de Ciceu și continuat de Zetea “are în vedere antrenarea unor largi segmente ale populației la viața comunitară, concentrând atenția asupra valorilor reprezentative, precum și oferirea unor zile de destindere și voie bună prin realizarea unui program cultural-artistic care să satisfacă toate categoriile de vârstă. Organizarea acestor evenimente reprezintă un proiect care își propune să pună în valoare meșteșugurile transmise de la strămoși, frumusețea portului popular, dansul și cântecul din Maramureș”. Awesome!

 

Ce trebuie să facă organizatorul

 

Cel care va încasa cei 75.000 de coco exclusiv pentru organizare trebuie să ofere masă, cazare, transport și alte tratații celor 200 invitați din țară și străinătate, și masă și transport cohortei de funcționari, aleși locali și județeni care se vor ghiftui, firește, pe banii maramureșenilor în weekendul respectiv (printre care un dineu cu 300 de persoane la Gala Ambasadorilor), să plătească cazarea, masa și transportul și cheltuielile de organizare ale unui meci de fotbal caritabil Legendele fotbalului românesc și să plătească dreptul de tăcere al presei locale (publicitate), așa cum fac în fiecare an!, ca să nu-i critice nimeni pe Întâistătorii județului ăsta amărât pentru că cheltuie din nou o mulțime de bani pentru a-și face mațul baston.

 

Deci, are ceva cheltuială organizatorul, dar tot rămâne cu ceva în buzunar. În rest, pace bună, presa locală va consemna disciplinată (în schimbul banilor pentru publicitate plătiți tot din bugetul județului, adică din banii voștri, ai tuturor) că uite ce bine și frumos e la chermezele unde invitații și aleșii vor bea și vor mânca pe banii voștri (Gala Ambasadorilor, Cinstea Maramureșului, Bun de Maramureș, Tânjaua de pe Mara etc.). Numai că la sfârșit, când se trage linie, să nu uitați: au mai cheltuit 360.000 de lei din banii voștri. Distracție plăcută!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here