ZECIUIALA – Cum funcționa mita în programul național prin care la Cavnic trebuia investit în domeniul schiabil

0
840

CORUPȚIE. După investiția de la Runcu, soldată cu trimiterea în judecată pentru acte de corupție (dare și luare de mită), altă investiție din Maramureș, domeniul schiabil din Cavnic, este devoalată ca fiind suspectă de aceleași infracțiuni.

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian și Miron-Dorel Gardean (administratorul și acționarul majoritar al firmei Termogaz Company SA) care ar fi dat mită ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului de la acea dată, Elena Udrea, prin intermediul lui Ștefan Lungu (consilierul personal al ministrului Udrea), pentru a asigura finanțarea unor contracte de lucrări încheiate de firma controlată de Gardean cu mai multe unități administrativ teritoriale, printre care și orașul maramureșean Cavnic, în cadrul programului naţional de dezvoltare a turismului “Schi pentru România”.

 

Conform rechizitoriul, procurorii DNA susțin că, în baza unei înțelegeri încheiate în cursul anului 2010 de către Gardean Adrian și Lungu Ștefan, în 24 august 2010 și 20 decembrie 2010, cei doi inculpați au dispus transferul unor foloase în valoare totală de 695.367 lei, prin intermediul unor plăți, către o societate controlată de Lungu Ștefan, care a fost interpusă în raporturile dintre Termogaz Company și furnizorii obișnuiți ai acesteia.

 

Suma plătită cu titlul de foloase necuvenite reprezintă 10% din valoarea plăților efectuate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului către unitățile administrativ teritoriale Cavnic și Borsec, în contul lucrărilor realizate de Termogaz Company SA. Dosarul a fost trimis spre judecare trimite Tribunalului Hunedoara.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here