VOLEI – Știința Explorări învinge Banatul Caransebeș cu 3-2, în etapa cu numărul 20 din cadrul Diviziei A1 la volei masculin

0
138

NE-AU STRICAT FENG-SHUI-UL. Rămasă fără obiectiv major pe final de primă parte a campionatului Diviziei A (eliminată din Cupa României în faza semifinalelor, plus ratarea matematică a calificării pentru turneul pentru locurile 1-6), CS Explorări pare a aștepta abulic finalul primei părți a sezonului, doar gândul de a încheia pe locul 7 părând s-o mai anime cât de cât.

 

Astăzi, tocmai asta a fost miza întâlnirii disputate în sala „Lascăr Pană” în fața celor de la Banatul Caransebeș: revenirea pe locul 7 (ocupat, înaintea acestei etape, tocmai de bănățeni, cu 22 de puncte, cu unul mai mult decât cele 21 din zestrea băimărenilor). În tur, Banatul Caransebeș câștigase cu 3-2, deci se anunța o partidă foarte disputată.

 

Și a fost într-adevăr un meci extrem de echilibrat, măcar prin prisma evoluției scorului, primul set fiind câștigat, totuși, destul de ușor de echipa noastră, cu 25-18. În al doilea set, bănățenii revin însă și câștigă cu 25-22, pentru ca în setul trei, băimărenii să se impună din nou, cu 25-19, și preluând astfel conducerea cu 2-1.

 

Până la urmă, miza întâlnirii rămăsese modul de împărțire a celor trei puncte puse în joc. Dacă Explorări câștiga setul patru, cu 3 puncte în plus în clasament, se distanța cu două puncte în fața bănățenilor. În cazul în care setul ar fi fost câștigat de Caransebeș, aceștia își asigurau minimum un punct, care – chiar și în varianta în care ar fi pierdut apoi întâlnirea cu 3-2, i-ar fi asigurat că rămân la egalitate de puncte cu băimărenii – care, în varianta unei victorii la limită, nu ar mai fi putut acumula decât două puncte.

 

Prin urmare, în acest set patru extrem de important s-a mers multă vreme cap la cap, pentru ca, pe final, bănățenii să ia un ușor avans. La scorul de 21-23 pentru Banatul, când setul ajunsese pe muchie de cuțit, antrenorul Marius Botea a cerut inspirat un time-out care și-a dovedit eficiența, băimărenii egalând la 23. A venit însă apoi rândul antrenorului bănățean Răzvan Parpală să ceară time-out și să facă la rândul său corecturile necesare, în cele din urmă Volei Club Banatul Caransebeș câștigând acest set la mare luptă, cu 27-25.

 

Setul decisiv (primul la 15) s-a jucat cap la cap, până când scorul a ajuns 11-10 pentru ai noștri, moment în care Răzvan Parpală a mai cerut un time-out. Fără a mai avea succes de această dată, băimărenii distanțându-se și impunându-se până la urmă, meritat, cu 15-11.

 

Scor final, după un meci extrem de disputat, CS Explorări Știința Baia Mare – VC Banatul Caransebeș 3-2 (18, -22, 19, -25, 11). Rămâne totuși regretul că băieții noștri nu au izbutit să își adjudece toate cele trei puncte puse în joc. În clasament, cele două echipe au acum același număr de puncte, 23, împărțind pozițiile 7-8.

 

Partida a fost arbitrată de zălăuanii Daniel Hadade și Marius Lazăr, observator din partea FRV fiind Vicențiu Dumitrescu, din București. În etapa viitoare, Explorări joacă în deplasare, cu echipa de pe ultimul loc, VCM LPS Piatra Neamț.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here