VITAL – Proiectul reţelei de apă şi canalizare, plin de erori şi plângeri penale, este sub riscul pierderii finanţării

0
667
Comisia de mediere Recea - Baia Mare

CONFLICT. În amplul proiect de extindere şi modernizare a reţelei de apă-canal din Maramureş, un proiect POIM implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară şi aflat în derulare, ies la iveală probleme care au fost ascunse opiniei publice până acum. Una dintre cele mai grave, deşi se observă o tentativă de bagatelizare din partea responsabililor, a fost identificată în zona Recea-Mocira.

 

Realizarea rețelei de apă și canalizare din acea zonă prevede racordarea acesteia la stația de epurare din Baia Mare. Numai că proiectul prevede trecerea conductelor peste terenuri care aparţin Composesoratului Recea, Composesoratului Mocira și Bisericii Săsar. Lucrările au fost orpite şi proiectul a intrat în impas, fiind înaintate Parchetului şi două plângeri penale pentru violarea proprietaăţii private.

 

Într-o încercare de mediere a situaţiei, prefectul Sebastian Lupuţ, i-a pus faţă-n faţă, pe primarul comunei Recea, Octavian Pavel, reprezentanți ai SC Vital SA, Secția Drumuri Naționale, Composesoratul Recea şi Primăria Baia Mare (acţionar majoritar al operatorului de apă-canal). Într-un exces de sinceritate s-a recunoscut: când a început proiectul, „nu se cunoștea faptul că aceste terenuri sunt private, iar legea nu permite amplasarea conductelor decât pe terenuri de utilitate publică”.

 

Până în acest moment, nu s-a găsit nicio soluție legală și mulțumitoare pentru toate părțile, aşa că se va organiza o altă întâlnire, la care să participe și un reprezentant al OCPI și un jurist, pentru ca proiectul să poată fi implementat, iar finanțarea să nu fie pierdută.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here