VESTE BUNĂ – Economie de 21.000 de euro: Zilele Culturale ale municipiului Baia Mare nu se mai organizează pentru că „nu se poate respecta legea”

0
392

INFORMAȚIE. Nicio lacrimă, vă rog! Deși batistele-s pregătite pentru că va fi anulat evenimentul care urma să se desfăşoare pe parcusul a patru zile, cu „concerte de muzică clasică şi evenimente culturale de excepţie” (cine vă scrie rapoartele astea „de specialitate” a făcut cursuri la Ștefan Gheorghiu?, întreb pentru un prieten imaginar). Deci „Zilele Culturale ale Municipiului Baia Mare” nu se mai țin în perioada 24-28 mai, în consecință 21.000 de euro (105.000 de lei) din bugetul public vor fi salvați.

 

De ce se renunță (atât de ușor :)) la organizarea acestui „Untold de Baia Mare pe stil elitist” (normal, oarecum, pentru că-ntr-un Oraș de Învingători condus de Întâiul Învingător autodeclarat elitismul respiră prin toți porii și fibra urbană)? Vă spun imediat, nu-i mare schepsis, era ilegal. Detalii, curând.

 

Acum, însă, o lămurire la dilema: de ce se renunță atât de repede? – pentru că mega-evenimentul „Zilele Culturale ale Municipiului Baia Mare” a fost aprobat în 14 mai, în urmă cu o săptămână și jumătate. De proști. Adică în urmă cu 10 zile nu știau că e ilegal. Și au zis să-l facă și să mai zdrobească 21.000 de euro din banii orașului.

 

Dar după 10 zile a venit cineva din Primărie și a glăsuit așa (într-un raport): „Având în vedere timpul scurt de la data aprobării proiectului de hotărâre şi până la data efectivă de desfăşurare a evenimentului, (…) parcurgerea paşilor procedurali conform legislaţiei în vigoare nu se pot asigura.” – am scos eu balastul lingvistic și o virgulă pusă după respirație, nu după normele gramaticii, pentru că nu suntem torționari, implicit ne protejăm cititorii (care, oricum, știm!, sunt mai deștepți).

 

Practic, doamnelor și domnilor, decât atât am dorit să vă anunțăm, că deși „municipiul Baia Mare şi-a dorit şi în acest an să devină gazda unor evenimente culturale de mare valoare, acţiuni cu rol benefic în ceea ce priveşte conservarea patrimoniului cultural”, legea s-a opintit, opunându-se cu răutate acestui deziderat măiastru.

 

Dar sunt convins că pe viitor se vor găsi soluții și se vor aloca sume mai consistente, încadrate de edilul urbei la nivelul „ceva derizoriu” (pentru că derizoriu e tot ce nu depășește șapte cifre în moneda unică europeană). Se vor face alte Zile Culturale, chiar Săptămâni Culturale, de ce nu?, pentru că n-o să rămână orașul prost doar pen’ că legea asta rea impune „respectarea tuturor pașilor procedurali”. Să fie clar!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here