VESTE BUNĂ – 57 de milioane de euro de la UE pentru reabilitarea DN 1C Baia Mare – Dej

0
243
sursa foto: melnytopo.ro

FINANŢARE. Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a făcut public faptul că proiectul de reabilitare al DN 1 C pe segmentul Baia Mare – Dej şi Baia Mare a fost aprobat astăzi, 19 ianuarie 2017, pentru finanţare din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), cofinanţarea UE fiind de 57 milioane de euro.

 

„Investiţia este benefică şi pentru economia locală – ştim cu toţii cât de importante sunt căile de transport pentru dezvoltarea unei regiuni. Această investiţie are potenţialul de a atrage companii şi de a stimula piaţa forţei de muncă”, a declarat, pentru Agerpres, comisarul pentru politică regională, Corina Creţu.

 

DN 1C are o lungime totală de 216,2 km şi traversează judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare, trecând frontiera în Ucraina pe la Halmeu. Pe teritoriul Maramureşului, DN 1C străbate oraşele Șomcuta Mare, Tăuții-Măgherăuș, Baia Mare, Seini şi comunele Valea Chioarului, Satulung, Recea, Cicârlău. DN 1C a fost inclus în Reţeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T).

 

Potrivit cererii de finanţare elaborată de către CNADNR SA şi transmisă spre aprobare către AM POST este de 389.598.568,11 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 296.488.960,22 lei. Contribuţia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională este de 252.015.616,19 lei (85% din valoarea totală eligibilă a proiectului), diferenţa de 137.582.951,92 lei fiind asigurată prin bugetul de stat.

 

Conform proiectului, se vor reabilita 86,49 km de drum (din totalul de 216 km), precum şi 20 de poduri. De asemenea se construieşte un pod nou şi se amenajează 29 de intersecţii.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here