VERNISAJ – Expoziție de artă contemporană: „Trilema”, a grupului de artiști polono-român KRoma

0
411

ARTĂ. Marți, 12 decembrie 2017, începând de la ora 15, în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» are loc vernisajul expoziției de artă contemporană “Trilema”, a grupului polono-român KRoma, artiștii expozanți fiind Serge Vasilendiuc, Joanna Banek și Tomasz Awdziejczyk.

 

Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 12 decembrie – 12 ianuarie 2017, la sediul muzeului (Baia Mare, strada 1 Mai nr. 8), de marți până duminică, între orele 10-16.30. Aceasta este cea de-a doua colaborare a muzeului băimărean cu grupul KRoma, după „Călătoria”, găzduită în 2015 și comisariată de dr. Tiberiu Alexa.

 

Grupul KRoma este un grup de artiști înființat în anul 2011 “în jurul unor preocupări, discuții și viziuni comune asupra artei”, așa cum afirmă Serge Vasilendiuc în manifestul grupului, din 27 ianuarie 2011. „KRoma” e un acronim ce derivă din Cracovia [pol. Kraków] şi România. Grupul s-a constituit la Cracovia din artişti polonezi şi din artişti români stabiliţi în Polonia. Expresia KRoma provine de la grecescul χρωμα [khroma] şi înseamnă culoare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here