UTIL – A devenit funcțional sistemul electronic de programare online pentru obţinerea paşaportului

0
1075

PAȘAPORT. Sistemul electronic de programare online pentru obţinerea paşaportului (implementat de Direcţia Generală de Paşapoarte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne) a devenit funcțional. Maramureşenii îşi pot face programări online la Serviciul Public Comunitar Pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Maramureş prin accesarea paginii naţionale www.epasapoarte.ro şi completarea datelor în câmpurile stabilite („Nume”, „Prenume”, „E-mail”, „Tipul de document”, „Locaţia”, „Număr persoane”, „Observaţii”).

 

Pentru câmpul „Tipul de document” se va selecta din listă tipul de paşaport pentru care se depune cererea. La câmpul „Număr de persoane” se va selecta numărul de persoane din familie pentru care se face programarea, iar în câmpul „Observaţii” se va menţiona numele şi prenumele fiecărei persoane pentru care se solicită programare. În câmpul „Locaţia” se va selecta adresa locaţiei în care se va depune cererea de programare.

 

Finalizarea programării se realizează prin selectarea câmpului „Rezerva” şi trimiterea la adresa de e-mail indicată a unui mesaj cu datele programării. Atenție!, adresa de e-mail indicată trebuie să fie validă pentru realizarea programării online. Există posibilitatea ca la finalizarea programării, mesajul cu datele programării să apară în folder-ul „SPAM” al adresei de e-mail.

 

De asemenea, e funcţională şi programarea online existentă la nivelul judeţului Maramureş pe pagina www.mm.prefectura.mai.gov.ro, unde la secţiunea „Informaţii de interes public” se accesează câmpul „Formulare tip” şi link-ul http://www.prefecturamaramures.ro/programari.

 

Pentru a se evita aglomeraţia la ghişeele serviciului a persoanelor care şi-au efectuat deja o programare online în vederea obţinerii documentului de călătorie şi a nu perturba activitatea publică a serviciului în relaţia directă cu cetăţenii au fost luate măsurile necesare pentru armonizarea, din punct de vedere a tehnologiei informaţiei, respectiv prelucrarea în condiţii optime a solicitărilor, a precizat Instituţia Prefectului Maramureş.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here