URGENŢĂ – Patru proiecte de creştere a eficienţei energetice a unor clădiri publice din Baia Mare vor fi înaintate spre finanţare

0
290
Spitalul de Pneumoftiziologie (foto: baiamare.ro)

INDICATORI. După „extraordinara” din 22 mai, astăzi, 25 mai, a avut cea de-a doua şedinţă a Consiliului Local (CL) Baia Mare convocată de primarul Cătălin Cherecheş de la revenirea sa în funcţie. În contextul în care marţi, 30 mai, are loc şedinţa ordinară, ritmicitatea cu care Cherecheş convocă CL se va ridica la o periodicitate de 6,7 zile, pe undeva de înţeles şi „de dor” de consilierii municipali. În fine, asta e mai puţin important, indemnizaţiile/şedinţă nu o să sărăcească bugetul urbei, dar să vedem ce „a ars” de n-a mai putut aştepta până luni.

 

Patru proiecte, toate votate în unanimitate de cei 16 (din 23) de consilieri locali prezenţi la şedinţa de îndată şi toate referitoare la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru diferite investiţii. De asemenea, toate cele patru obiective se referă la lucrări de creştere a eficienţei energetice la: Spitalul TBC (17,5 milioane de lei), Colegiul Tehnic Transilvania (17,75 milioane de lei), Şcoala Vasile Alecsandri (6,9 milioane de lei) şi Liceul cu Program Sportiv (6 milioane de lei).

 

Să completăm adevărul, pentru a nu exista interpretări: cele patru proiecte nu au fost „desenate” şi stabilite din 10 mai şi până acum şi sunt înaintate spre aprobare – rămâne de văzut dacă vor fi aprobate spre finanţare, cea mai mare parte dintre acestea fiind efectuate din fonduri europene, bugetului local revenindu-i doar o cofinanţare redusă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here