ULTIMA ORĂ – Marinel Rob rămâne primarul Băii Mari pentru încă o lună, iar directorilor generali şi executivi din Primărie li se va cere demisia

2
523
Marinel Rob

IMINENT. Din ciclul „Aflaţi acum ce se întâmplă peste câteva ore” („cealaltă presă” va afla aceste informaţii în jurul orei 12, dar ce sens are să vă ţinem în tensiune până atunci?): primarul ales şi suspendat al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a dispus ca preşedinţii formaţiunilor politice care formează Coaliţia pentru Baia Mare, fosta alianţă şi actualul ONG care deţine majoritatea în Consiliul Local Baia Mare, să comunice public decizii de ultimă oră cu implicaţii majore în soarta administraţiei publice a municipiului reşedinţă de judeţ.

 

Astfel, primarul interimar Marinel Rob, căruia a început să-i placă funcţia în care a fost propulsat, va fi menţinut în demnitatea de edil, deşi toţi, inclusiv el, conştientizează că e una în care nu poate să facă faţă. Astăzi, Coaliţia pentru Baia Mare va anunţa, cosmetizând verbal această informaţie, că „Marinel Rob are, în continuare, girul Coaliţiei şi îşi păstrează funcţia de primar interimar, urmând să fie reevaluat peste 30 de zile”.  El urmează să fie „supervizat” de Ştefan Pop, care va fi numit viceprimar – practic, Rob nu va mai putea semna şi decide nimic fără aprobarea lui.

 

Acestuia i s-au trasat câteva sarcini importante pentru bunul mers al oraşului şi au fost numite persoane din cadrul Coaliţiei care vor monitoriza modul în care vor fi îndeplinite respectivele directive. În termeni politici, peste o luna va avea loc o reevaluare.

 

Anunţul care va fi făcut astăzi de liderii Coaliţiei pentru Baia Mare este o demantelare. Realitatea este că după ce au luat decizia înlăturării lui Rob de la cârma Primăriei, niciunul dintre cei din Coaliţie nu au vrut să preia funcţia de primar interimar, până la urmă fiind impuşi Dorel Mureşan şi Ştefan Pop. Iniţial, Mureşan ar fi trebuit să preia funcţia de primar, iar Pop pe cea de viceprimar. La scurt timp de la luarea acestor decizii, Cherecheş şi-a dat seama că, după implementare, Baia Mare va avea un nou „caz Rob”.

 

Vor să elimine primii cinci oameni-cheie din Primărie

 

Profitând de faptul că Rob a motivat dezastrul din oraş prin faptul că a fost „indus în eroare de directorii din Primărie”, Cherecheş i-a cerut acestuia, în schimbul menţinerii în funcţie, să-i dea afară pe cinci dintre oamenii-cheie ai Primăriei: Vasile Barbul (director general al Direcţiei Generale Dezvoltare Publică), Lia Mureşan (secretar al municipiului Baia Mare), Carmen Pop (director executiv al Direcţiei Economice), Mircea Niculae (director executiv al Direcţiei Juridice), Eleonora „Nora” Gheţe (director general al Serviciului Public Ambient Urban – SPAU). Celor cinci li se va cere să-şi depună demisiile, în urma unei şedinţe la care vor participa liderii formaţiunilor politice care formează Coaliţia pentru Baia Mare.

 

De asemenea, în funcţia de arhitect şef, aflată în derivă după arestarea lui Dinculescu, va fi rechemat Edmund Futo, cel care a fost ejectat din această funcţie (varianta oficială a fost: nu s-a clasat pe primul loc la concursul pentru obţinerea postului) – lui Futo i se va cere să facă echipă cu Izabella Morth, cea care a preluat funcţia după arestarea lui Mircea Dinculescu.

 

În optica lui Cherecheş, aceste măsuri vor face în aşa fel încât oraşul să funcţioneze mai bine. După o lună, Rob va fi reevaluat şi, desigur, dat afară, de această dată definitiv. Pentru consideraţii asupra scrierii de faţă: nivelul de credibilitate al acestei scrieri constă în faptul că informaţiile şi măsurile (deciziile) care se vor lua în cursul zilei de astăzi provin din ceea ce în jurnalismul de investigaţie se defineşte ca fiind sursa „0” (persoane implicate la cel mai înalt nivel în aplicarea faptei; făptuitor) şi au fost confirmate de cei desemnaţi să le aplice.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Directori astia pe care ii va da afara sunt aceasi cu care au semnat pe lista in primarie ca il sustin pe vice? Hahaha! Acum le cere demisia? Cine ne credeti?

  2. Ati aflat de la faptuitor?
    Pai daca el face si drege, tocmai devine faptuitor intr-un nou dosar, pentru ca faptuitor fiind in alte dosare, nu are voie sa infaptuiasca nimic ce e legat de administrarea orasului.
    Procurorii de la Cluj stiu ce infaptuieste faptuitorul lor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here