TURISM – Bârsana și Botiza vor fi atestate ca stațiuni turistice de interes local

0
210

DEMERS. Un proiect de hotărâre al Guvernului, care vizează atestarea ca stațiuni turistice de interes local a nouă entități administrative printre care și comunele maramureșene Bârsana și Botiza, a fost pus în dezbatere publică. Conform legislației, localităţile care dispun de resurse naturale şi antropice şi care îndeplinesc criteriile pot fi atestate ca staţiuni turistice de interes naţional sau local.

 

Localităţile atestate pot fi promovate ca staţiuni turistice de interes local şi au şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în contextul în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică. De asemenea, investitorii din domeniul turismului pot accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here