TRANZACȚIE – Nemții de la Weidmüller, prezenți pe piața românească în Tăuții Măgherăuș, au cumpărat o fabrică și în Timiș

0
708

ACHIZIȚIE. Grupul german Weidmüller Interface Gmbh & Co.Kg, prezent pe piața economică din România încă din 1997 prin fabrica din orășelul maramureșean Tăuții Măgherăuș (controlată prin Weidmüller Interface România) – în foto -, își consolidează producția în România prin achiziția firmei LC Electronic din Lugoj (jud. Timiș).

 

Sereleul LC Electronic era deținut de Ioan Covaci (care are cetățenie germană) în procent de 98% și Vasile Covaci (2%) și este producător de piese electrice și electronice, precum și ansambluri electromecanice, având aproximativ 200 de angajați. După achiziție, echipa de conducerea a rămas, în linii mari, aceeași.

 

Weidmüller Interface România SRL din Tăuții Măgherăuș a avut în 2017 o cifră de afaceri de peste 206 milioane de lei, profit de aproape 1 milion de euro și o medie de 872 de salariaţi. LC Electronic Lugoj a avut în 2017 o cifră de afaceri de 7,4 milioane de lei, profit de 1 milion de lei și o medie de 132 de angajați.

 

Grupul Weidmüller are o istorie de peste 160 de ani, fiind prezent în peste 80 de ţări în industrii precum construc­ţia de maşini, industria prelucrătoare, fabricarea de dispozitive, sectorul energetic şi ingineria transporturilor.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ