TRANSPARENȚĂ – Maramureșeanca Sorina Pintea a făcut publice obiectivele principale ale mandatului său de ministru al Sănătății

0
1846
Sorina Pintea (foto: agerpres.ro)

SĂNĂTATE. Noul ministru al Sănătăţii, maramureșeanca Sorina Pintea, a făcut publice obiectivele principale ale mandatului său: realizarea spitalelor regionale (a enumerat, ca locații, Cluj-Napoca, Iași și Craiova), rezolvarea problemei medicilor rezidenţi, un barem minimal (stabilit de comisiile de specialitate) de medicamente pentru fiecare patologie, o lege a transplantului şi de transparenţă în acest domeniu, centrele de arși și rezolvarea blocării posturilor în sistemul de sănătate.

 

Pintea, care a contribuit direct la întocmirea Programului de guvernare, a mărturisit că nu se teme să ceară ajutorul atunci când consideră că are nevoie și că, în unele probleme se va sfătui cu colegii din Guvern, cu experții din sistemul de sănătate naționali, dar și cu cei din UE (sunt zone în care alţii au făcut deja și știu cum trebuie făcut – suntem ţară membră UE, deci trebuie să ne trateze de la egal la egal).

 

Ministrul Pintea a punctat și faptul că autoritățile locale trebuie să aibă o mai mare autonomie în gestionarea spitalelor și că, în momentul în care intră în spital, pacientul nu ar trebui să cumpere nimic și să aibă încredere în specialiștii unității.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here