TENTATIVĂ EȘUATĂ – N-au putut să-l „decapiteze” pe Marinel Rob… UPDATE 2: Primarul interimar se mai întoarce o dată: ba își dă demisia, ba rămâne pe post. Cine conduce, totuși, Baia Mare?

0
532
Marinel Rob

ABSENTEISM. Încă un eșec major al primarului ales și suspendat Cătălin Cherecheș și al Coaliției pentru Baia Mare, formațiune politică care – în aparență – deține controlul administrației orașului. În ședința extraordinară convocată astăzi de Coaliția pentru Baia Mare, UDMR și PMP și în care trebuia să fie votată retragerea atribuțiilor de primar interimar acordate viceprimarului Marinel Rob (și el membru al Coaliției) nu s-a îndeplinit cvorumul necesar, respectiv din 23 de consilieri municipali au fost prezenți la ședință doar 7!

 

Practic, în acest moment ședința a fost invalidată pentru lipsă de cvorum, iar Marinel Rob a rămas astfel primar interimar al municipiului. De remarcat faptul că de la ședință au lipsit, pe lângă consilierii de la PNL și UDMR, tocmai membrii Coaliției pentru Baia Mare. În sală, la apelul consilierilor au fost prezenți doar cei trei consilieri PSD, cei doi consilieri PER, Cristian Niculescu-Țâgârlaș de la PNL și unicul reprezentant al coaliției –  Dorel Mureșan obligat să participe datorită funcției de președinte de ședință.

 

Vom reveni în curând cu detalii despre motivele destructurării acestei tentative de înlocuire din  funcție a primarului interimar și cu planurile Coaliției în privința acestei decizii luate unilateral de primarul ales și suspendat Cătălin Cherecheș.

 

UPDATE 1: Surse apropiate de primarul ales și suspendat susțin că adevăratul motiv al faptului că ședința de azi nu a mai avut loc a fost acela că primarul interimar Marinel Rob și-a dat demisia din funcție, rămânând doar viceprimar al orașului. La următoarea ședință de Consiliu Local care va avea loc joi, Coaliția va formula o nominalizare a unui nou primar interimar.

 

UPDATE 2, ora 20.30: Primarul ales şi suspendat al municipiului reşedinţă de judeţ – pe considerent că e inculpat într-un proces în care e acuzat de DNA de luare de mită în formă continuată -, Cătălin Cherecheş, a încercat astăzi, luni, 13 februarie 2017, să-l determine pe primarul interimar al municipiului, Marinel Rob, pe care tot el l-a impus în funcţie să demisioneze. Şedinţa CL Baia Mare în care urma să aibă loc schimbarea din funcţie a lui Rob a fost anulată din lipsă de cvorum (doar 7 din cei 23 de consilieri locali au fost prezenţi).

 

Trecând peste lipsa de respect a lui Cherecheş pentru oamenii din municipiu, cu care cei din presă s-au obişnuit deja, de remarcat rămân următoarele: Cherecheş susţine că Rob şi-ar fi dat demisia în jurul orei 15 şi de aceea nu a mai fost necesară prezenţa în şedinţa extraordinară convocată la cererea sa. Rob susţine că încă nu şi-a dat demisia, dar că o va face dacă i se va cere acest lucru.

 

Adevărul: ambii mint. Cherecheş, pentru că Rob nu şi-a dat demisia, dar a acceptat verbal să o facă. Rob, pentru că i-a spus lui Cherecheş că îşi dă demisia, dar s-a milogit la Forumul Democrat German, plângându-se că e forţat de Cherecheş să o facă. Certitudini: în acest moment, există siguranţa că joi va avea loc o nouă şedinţă extraordinară a CL Baia Mare în care CL urmează să ia act de demisia lui Rob (care va trece în postura de viceprimar) şi alegerea unui alt consilier în funcţia de primar interimar.

 

Pentru ca circul dirijat de Cherecheş să fie complet, consilierul Florin Creţ, ales viceprimar în urma unei decizii atacate în contencios administrativ de prefectul Sebastian Mihai Lupuţ, a fost instigat de angajaţi ai Primăriei Baia Mare să-şi reia postul de viceprimar, pentru că nu a venit nicio decizie scrisă din partea Instituţiei Prefectului care să-l repună în drepturi pe Cristian Niculescu Ţâgârlaş. În acest moment, percepţia personală este că oraşul este în vrie, necondus administrativ.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here