TEMPORAR – Municipalitatea retrage UAP Baia Mare dreptul de folosință al Coloniei Pictorilor

0
726

MOTIVAȚIA. După ce în urmă cu mai bine de cinci ani, municipalitatea Băii Mari a acordat  Asociaţiei “Filiala Uniunii Artiştilor Plastici” Baia Mare dreptul de a folosi gratuit, timp de 99 de ani, două imobile emblematice din oraș (“Casa Wagner”, de pe strada Petofi Sandor nr. 30 – împreună cu terenul aferent, în suprafaţă de 1.395 mp – şi “Colonia Pictorilor”, de strada Victoriei nr. 21 – și terenul aferent, în suprafaţă de 13.417 mp), luni, 10 septembrie, consilierii municipali vor decide abrogarea respectivei decizii. Motivația hotărârii constă în reglementarea situației juridice a Coloniei Pictorilor.

 

Decizia inițială, prin care Uniunea Artiștilor Plastici Baia Mare (prin onegeul pe care îl controlează) a primit drept de folosință grtatuită a celor imobile a fost motivat prin desfășurarea activităţilor de creaţie şi producţie artistică, organizarea de expoziţii, saloane şi galerii de artă plastică, alte manifestări artistice prin toate formele culturale specifice, iar hotărârea CL, luată în decembrie 2012, stabilea și faptul că retragerea dreptului poate surveni doar în cazul în care UAP ar fi folosit cele două spații în alte scopuri, ceea ce, evident, nu a fost cazul.

 

Cel mai probabil, retragerea administrării celor două clădiri de către UAP Baia Mare este o decizie temporară, până la “reglementarea situației juridice a Coloniei Pictorilor”, așa cum precizează hotărârea ce va fi adoptată în 10 septembrie 2018.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here