TABĂRĂ – Profesori maghiari din Sighetu Marmației merg în Ungaria, în munții Bakony, la un workshop pentru păstrarea identității

0
372
Csongor Csáky, președintele Rákóczi Szövetség

IDENTITATE. Profesori maghiari din Sighetu Maramației vor participa la o tabără de tip workshop, în munţii Bakony, organizată de Alianța Rákóczi, o asociație cu sediul în Budapesta. Președintele organizației maghiare, Csongor Csáky, a declarat pentru postul public de știri M1 că tabăra va avea loc între 6 şi 10 august și că vor participa aproximativ 100 de profesori din Sighetu Marmaţiei, Mukaceve (Ucraina) şi Kaposvár (Ungaria), dar şi “din alte localităţi ale Bazinului Carpatic”.

 

Organizatorii susțin că scopul taberei este „facilitarea păstrării identităţii maghiare”, legăturile interpesonale şi cele dintre instituţii reprezentând „cheia dăinurii comunităţilor maghiare din Bazinul Carpatic”, iar profesorii sunt „percepuţi ca purtători ai identităţii”. În timpul celor cinci zile, printre cei care vor susține prelegeri sunt și Tibor Benkő (ministrul Apărării Naţionale) și Bence Rétvári (secretar de stat în Ministerul Resurselor Umane).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here