SUBVENȚIE LA APĂ – Familiile cu venituri pe persoană sub salariul minim brut vor primi subvenție pentru plata facturii la apă-canal

0
1228

BAIA MARE. Un proiect care va deveni hotărâre joi, 27 septembrie 2018, prevede ca municipalitatea să acorde ajutoare financiare lunare, de la bugetul local, pentru familiile şi persoanele singure cu domiciliul în Baia Mare, care au media veniturilor băneşti nete lunare pe membru de familie sub salariul minim brut pe ţară. Subvenția acordată de municipalitate se referă exclusiv la plata serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare furnizate de firma Vital SA, controlată de municipalitate.

 

Practic, mâine, forul deliberativ al urbei, Consiliul Local Baia Mare, va aproba “includerea în bugetul Direcția Asistență Socială Baia Mare (serviciu din subordinea Primăriei), a sumelor necesare acordării ajutoarelor lunare pentru plata serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare” persoanelor care se încadrează în limitele finanicare enunațate. Hotărârea va intra în vigoare începând cu 1 noiembrie 2018.

 

Recent, Vital SA a majorat prețul la serviciile oferite, la 4,35 lei/mc pentru apă și 3,76 lei/mc pentru canalizare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here