SUBSTITUIRE – Zetea, înlocuit de Dăncuș la comanda Consiliului Județean: se împart banii pentru primăriile cu datorii

0
1261
Gabriel Zetea și Doru Dăncuș

ANTICIPARE. Președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Gabriel Zetea, va fi înlocuit la conducerea instituției de (deocamdată) unicul vicepreședinte în funcție, Doru Dăncuș. Înlocuirea este una temporară și a fost dispusă (prin dispoziția nr. 746) chiar de cel supranumit “Îngerul”, fiind motivată de faptul că Zetea, rezolvând toate problemele județului (inclusiv cea a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor), a simțit nevoia unei deconectări și s-a dus puțin în concediu.

 

Preluând atribuțiile de președinte, Dăncuş va conduce mâine, 28 august, o ședință extraordinară a forului administrativ al județului în care se va aproba – în unanimitate, evident – modul în care se va împărți UAT-urilor îndatorate „cașcavalul” provenit din cota de 20% calculată din cotele şi sumele defalcate din unele venituri ale statului.

 

Conform legii, respectivele arierate (datorii – mai exact e vorba despre rambursarea ratelor la împrumuturile primăriilor) se finanțează în ordinea cronologică a vechimii lor. Și dacă tot se împart bani pentru „bun management”, tot luni se vor mai dispera niște bani din pușculița publică, sub forma contribuției pe caare și-a asumat-o CJ Maramureș la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here