STATISTICĂ 2MNEWS – În ultimii 70 de ani, populația Maramureșului a crescut, în medie, cu aproximativ 1% pe an

0
489

POPULAȚIA. Recensământul din urmă cu 70 de ani, cel din 25 ianuarie 1948, indica faptul că în Maramureș erau 321.287 de locuitori (o densitate de 51 de oameni/km2). Ultimul recensământ, din 2011, susține că populația județului era formată atunci din 478.659 de locuitori, totuși, pentru o mai fidelă comparație vom lua în calcul ultima cifră oficială comunicată de o instituție a statului abilitată în acest sens (Direcția Județeană de Statistică Maramureș): 524.848 locuitori (1 ianuarie 2017).

 

Practic, în ultimele șapte decenii, populația județului Maramureș a înregistrat o medie de creștere de aproximativ 1%, dar în condițiile în care ultimele două decade au stat sub semnul unui spor negativ (mai mulți decedați decât născuți vii) – caracteristică trendului continental -, acest trend pozitiv este generat de raportul înregistrat în anii ’70.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here