SITUAŢIE – Romii, promisiunile subprefectului şi condiţiile de locuit în blocurile sociale de pe strada Horea

0
526
Vizită pe Horea
Gavriș Ardelean, subprefectul județului Maramureș

BINE SAU RĂU? Subprefectul Gavriş Ardelean, inspectorul pe problemele romilor în cadrul Instituţiei Prefectului Cristina Moldovan, reprezentanţi ai Serviciului Public Asistenţă Socială Baia Mare şi ai operatorului de apă-canal Vital Baia Mare au fost pe strada Horea, pentru a verifica condițiile de locuit în blocurile sociale de pe strada Horea (din deja notoriile blocuri 46A şi 46B – care împreună au 238 de spaţii de locuit). Acţiunea a avut loc ca urmare a întrevederii de săptămâna trecută cu reprezentanţii romilor.

 

Ce s-a constatat „la faţa locului”: că în blocul 46B , locatarilor (mulţi fără forme legale) le-au expirat contractele pentru energie electrică încă din anul 2014, iar în blocul 46A, de la 1 martie nu mai există alimentare cu energie termică, din pricina unei defecţiuni şi mulţi locatari au restanţe mari la utilităţi.

 

De asemenea, în blocul 46B e sistată apa (subprefectul promiţând că va face demersuri pentru reintroducerea apei pe fiecare palier), singura sursă de apă fiind o ţeavă amplasată în curte, dar care era înconjurată de mormane de gunoaie pe care le-au aruncat acolo locatarii din bloc, fiind o sursă de infecţie şi un fief al şobolanilor. De altfel, locatarii au recunoscut că „de multe ori containerele sunt goale, dar ei aruncă gunoaiele lângă acestea”. Ciudată a fost soluţionarea: sâmbătă, 18 martie, muncitorii de la Drusal vor încărca deşeurile din curte şi le vor duce la groapa de gunoi, iar locatarilor li s-a solicitat să participe şi ei la curăţenie – facultativ.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here