SIMBOL – Aleșii județeni vor decide, în ultima ședință a anului, logo-ul Maramureșului

2
1128
Propunerea de logo a județului Maramureș (stânga) și sigla CJIT Maramureș InfoTurism (dreapta)

HOTĂRÂRE. În 19 decembrie, marți, în ultima ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Maramureș din anul 2017, va fi aprobată, prin hotărârea aleșilor județeni, varianta finală a logo-ului județului Maramureș.

 

Povestea logo-ului județului Maramureș pare o saga fără sfârșit. La finalul anului trecut, firma Avensa Consulting, care are în atribuțiile contractuale și realizarea simbolului vizual al județului, a înaintat o primă propunere, însă aceasta a fost respinsă de Comisia de Cultură a CJ („Nu putem avea ca logo ceva care seamănă cu un biscuite cu cacao!”) care, după o dezbatere la care au fost cooptați specialiști din alte instituții publice de cultură, au stabilit că  logo-ul județului va fi realizat (obligatoriu!) doar în roșu și negru și va conține ca elemente de identitate forme stilizate ale unei biserici de lemn și a porții tradiționale.

 

Episodul 2 s-a consumat undeva la mijlocul anului, în vară firma propunând trei variante. Atunci, aleșii județeni au decis că una dintre variante este cea “pe care se poate lucra”. E varianta din fotografie, cu amendamentul că „specialiștii” din plenul CJ au decis eliminarea sloganului (“Te poartă spre tradiție”) și îmbunătățirea grafică. Niciunul dintre aceiași „specialiști” nu au realizat că respectivul concept e extrem de asemănător cu al unei entități aflate chiar în subordinea CJ, respectiv a CJIT MaramureşInfoTurism.

 

În fine, cei de la Avensa au prestat (pentru a putea finaliza măcar în 2017 contractul privind realizarea logo-ului, ce face parte din Strategia de dezvoltare durabila a județului Maramureș pentru perioada… 2014-2020!), iar marți (sperăm că nu în cele trei ceasuri rele), 19 decembrie, în ultima ședință ordinară a anului, consilierii județeni vor vota dacă, de data asta, logo-ul îndeplinește standardele de calitate și estetică.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Nu știu ce talente artistice au consilierii județeni, dar pregătire artistică nu prea cred că au, pentru a fi în masură să ne pricopsească cu asemenea capodopere. Chestia cu maramureșul te poartă spre tradiție este obsoletă, cum ar zice occidentalii iar biserica mânjită cu sânge…. cam așa ar vedea un străin poarta stilizată, te duce urgent cu gândul la traditia lui vampirilor. Partea proastă a României de azi este că specialiști nu sunt lăsați să producă iar politicul trebuie neapărat să-și impună cuvântul pentru a demonstra că e capabil…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here