SENTINȚĂ – Medicul Marian Mitre şi asistenta medicală Floarea Mestic, condamnaţi cu suspendare pentru luare de mită de la pensionarii invalizi

0
1404

MITĂ. Marian Mitre, medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de expertiză medicală a Casei Judeţene de Pensii Maramureş, și Mestic Floarea, secretar dactilograf şi asistent medical la Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighetu Marmaţiei, judecați pentru luare de mită, au fost condamnați de magistrații Curții de Apel Cluj, prin sentință definitivă, la închisoare cu suspendare.

 

Medicul Mitre (reținut în flagrant de DGA Maramureș, în 9 august 2017) a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, termen de încercare 4 ani şi interzicerea unor drepturi, iar asistenta Floarea Mestic la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, termen de încercare 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Cazul a fost instrumentat de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş.

 

Conform acestora, în perioada 18 iulie – 8 august 2017, Mestic Floarea a primit de 176 de ori sume de bani şi alte foloase materiale de la persoane beneficiare (sau potenţial beneficiare) a pensiei de invaliditate, iar medicul Mitre a primit, în august 2017, de 70 de ori sume de bani şi alte foloase materiale.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here