SENTINȚĂ – Fraţii Ioan și Ovidiu Tomoiagă, condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea șefului de post din Vișeu de Jos

0
1756
foto: evz.ro

CRIMĂ. Tribunalul Maramureş s-a pronunţat astăzi, 20 februarie 2018, în procesul în care frații Ioan Aurelian și Ovidiu Marius Tomoiagă erau judecați pentru uciderea șefului de post din comuna Vișeu de Jos, Gheorghe Nistor (48 de ani). Ambii inculpați au fost condamnați, prin sentință penală, la închisoare pe viață, pedeapsa complementară fiind de interzicere  unor drepturi. Sentința  nu este definitivă, inculpații putând declara recurs în 10 zile.

 

De asemenea, frații Tomoiagă au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă D. A., a sumei de 5.000 euro (reprezentând daune pentru prejudiciul moral suferit), precum și la plata, în parte, a despăgubirilor civile către Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureş și la plata sumei de câte 53.000 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. Instanţa a luat act de renunţarea la pretenţiile civile formulate de mama, soţia și fiul victimei.

 

Șeful de post Gheorghe Nistor (48 de ani) a fost asasinat în propriul birou, în 4 ianuarie 2017, cu mai multe lovituri de cuțit. Fraţii Ioan și Ovidiu Tomoiagă au fost reţinuţi în 6 ianuarie 2017 şi trimişi în judecată pentru crimă. Pe toată perioada procesului, frații Tomoiagă au fost menținuți în penitenciar.

 

Conform unor surse 2mnews implicate direct în anchetă, motivul asasinării poliţistului a fost răzbunarea, acesta amendându-l pe unul dintre fraţii reţinuţi, respectiva amendă făcând posibilă activarea executării pedepsei cu închisoarea la care fusese condamnat respectivul, aceasta fiind în acel moment suspendată.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here